Teamanalyse communiceren

Teams moeten steeds sneller veranderen. Veel van die veranderingen zitten in teamvaardigheden, zoals communiceren. Communiceren in een team is cruciaal, maar de communicatie verloopt lang niet altijd vlekkeloos en kan ontzettend complex zijn. Wil jij weten waarom de communicatie in jullie team zo stroef verloopt? Of wil je meer inzichten in jullie stijl van communiceren? Doe dan onze teamanalyse en kom erachter welke voorkeursstijl van communiceren jouw team heeft! Met ons teamanalyse communiceren analyseren en diagnosticeren wij jouw team via 16 variabelen.

Wat levert het op

  • Theoretisch onderbouwde rapportage met inzichten in groepsdynamische processen op de vaardigheid communiceren.
  • Confrontatie met en bewustwording van voorkeursstijlen, talenten en valkuilen van jezelf en je teamgenoten op de vaardigheid communiceren.
  • Een plezierige en leerzame beleving voor het team.

Wat houdt het in

Het team wordt uitgedaagd om in een bepaalde situatie gezamenlijk een missie te volbrengen. De sociale interactie tijdens deze serious game wordt geobserveerd. De real time data worden via een uniek theoretisch analysemodel vertaald naar een onderbouwde teamrapportage over de communicatie. De rapportage wordt direct na het spelen van de serious game besproken met het team onder begeleiding van een specialist. De reflectie, feedback en videoconfrontatie, direct na de de serious game, maken de ‘diagnose’ compleet. Bewustwording is de start van verandering en ontwikkeling.

Aanvullend: Onze teamrapportage is ook te combineren met meer traditionele psychometrische data, zoals individuele metingen /tests over kennis, vaardigheden en persoonskenmerken. In onze games is ook de koppeling met data vanuit het lichaam mogelijk, bijvoorbeeld de meting van stress (RMSSD en hartslag). De combinatie tussen de verschillende technieken van meten maakt de inzichten nog completer.

Resultaten

De teamrapportage en de toelichting door de specialist zorgen voor een goed inzicht in teamdynamische processen. Voorkeursstijlen, talenten en valkuilen worden blootgelegd. Met deze nieuwe inzichten en het bewustzijn van het team moet de teamanalyse een start zijn van ontwikkeling en/of verandering Naast het leerzame aspect is deze activiteit ook goed voor de teambuilding. Teambuilding draagt in het algemeen bij aan het vertrouwen in elkaar, het bevordert de onderlinge communicatie.

Informatie

Wilt u meer weten over de serious game, het analysemodel of de teamrapportage? Mail ons of vraag vrijblijvende om een offerte.

Wil je meer weten over ons aanbod?

Voor vragen of opmerkingen zijn wij te bereiken via het contactformulier op deze website. Binnen uiterlijk twee werkdagen reageren wij. De beller of whatsapper is nog sneller.

De teamboost kan bij onze eigen trainingslocatie in Leeuwarden (Zaailand 106) of op uw locatie met onze verplaatsbare serious games, deskundige trainers en interactieve werkvormen.

Eén of meerdere dagdelen

Competenties:

Het analysemodel communiceren meet 16 variabelen, welke horen bij onderstaande indicatoren:

  • Volume
  • Communicatieafstand
  • Communicatielading

In samenwerking met het Grand Café is van alles mogelijk. Standaard bieden wij koffie, thee, fruitwater en lekkers aan. Vaak kiezen opdrachtgevers ook voor een luxe lunch of een borrel.

Elke opdracht is anders. Het vraagstuk, maar ook praktische zaken zoals de grootte van het team. In onze offerte delen we transparant waarvoor een opdrachtgever betaald. Hieronder een voorbeeld van een team van 8 personen op onze traininglocatie in Leeuwarden. Inclusief voorbereidingen, uitvoering en evaluatie.

Trainer: 625,-
Teamrapportage (+observant+serious game): 250,-
Locatie: 195,-
Catering: 40,-

Bekijk ook

Teamanalyse leiderschap

Analyseer en diagnosticeer de leiderschapsstijl van jouw team met onze teamanalyse. Ontdek waarom het leiderschap in jullie team stroef verloopt en krijg inzicht in jullie voorkeursstijl van leiderschap. Wij analyseren jouw team via 16 variabelen

MapsTell | Gedragsstijl

Ontdek de kracht van Personal Mapping voor beter begrip op de werkvloer. Deze training helpt bij het begrijpen van gedragsstijlen en positieve beïnvloeding. Hiermee krijg je inzicht in alle gedrags- en communicatiekenmerken, inclusief kwaliteiten en valkuilen.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by