Teamontwikkeling

Binnen een team heb je verschillende karakters en persoonlijkheden. Samenwerking is noodzakelijk, omdat je alleen het doel niet kan bereiken of omdat een goede samenwerking zorgt voor betere resultaten. Ook communicatie is een belangrijk onderdeel van succesvolle teams. Maar communicatie is zo makkelijk nog niet, er ontstaat vaak ruis op de lijn.

Het ultieme team is een team dat verschillende types bevat en waar de teamleden deze vaardigheden mogen uitdragen. Wil je samen aan dit ultieme team werken? We maken graag samen een strategie!

Wat levert het op?

  • Theoretisch onderbouwde rapportage met inzichten op groepsdynamische processen op de vaardigheden samenwerken, communicatie en leiderschap.
  • Confrontatie en bewustwording van krachten, talenten en valkuilen van jezelf en je teamgenoten op de vaardigheden samenwerken, communicatie en leiderschap.
  • Het team ervaart een plezierige en leerzame beleving.
  • Afspraken over hoe optimaler gebruik maken van elkaars talent én elkaar (nog meer) versterken als team.
  • Concrete handvatten om de opgedane ontwikkelpunten toe te passen in de praktijk.
  • Actieve begeleiding door coaching en reflectie bij het toepassen van de ontwikkelpunten.

Wat houdt het in

Met onze teamontwikkeling training start je met een goede voorbespreking, zodat je de hoofdlijnen helder hebt. Welke vraagstukken zijn er? We starten start vaak met een teamanalyse aan de hand van onze seriouse escaperoom, waarbij je 20 minuten lang actief gaat ervaren hoe je als groep en individu functioneert. Na dit spannende spel ligt er een teamrapportage klaar met jullie voorkeursstijlen en de belangrijkste do’s en dont’s van deze stijlen. Met een trainer, coach of psycholoog gaan jullie vervolgens het eigen team analyseren door middel van camerabeelden uit de serious game en gaan jullie de vertaalslag maken naar de werkvloer. Waar liggen de talenten en krachten van je team, waar zitten de valkuilen? Vervolgens worden er serious games en workshops toegepast om in te zoomen op deze specifiek leervragen om te oefenen en trainen.

We sluiten de training af met het maken van afspraken om met elkaar te gaan experimenteren in de dagelijkse werkzaamheden. Periodiek komen we dan weer bij elkaar om te kijken hoe deze experimenten lopen en voor coaching.

Informatie

Afhankelijk van de vraag ontwerpen we samen een programma. Mail ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Kunnen we je helpen?

Voor vragen of opmerkingen zijn wij te bereiken via het contactformulier op deze website. Binnen uiterlijk twee werkdagen reageren wij. De beller of whatsapper is nog sneller.

Kader

Wij hebben vette instrumenten en serious games die u in kan zetten voor training, teamanalyses en teamontwikkeling. Bent u een trainer of coach dan werken wij graag met u samen om tot maakwerk en het beste teamresultaat te komen!

Tijdsduur teamanalyse:

Eén of meerdere dagdelen

Competenties:

Het analysemodel meet 48 variabelen met als hoofdcompetentie’s

  • Samenwerken
  • Communicatie
  • Leiderschap

Locatie:

Op jouw locatie of bij ons in Leeuwarden

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by