Psychologische Veiligheid

In de hedendaagse snel veranderende samenleving is het creëren van een veilige werkomgeving waarin teamleden zich open kunnen uitspreken, ideeën kunnen delen, en van fouten kunnen leren, essentieel geworden. Psychologische veiligheid staat centraal in het succes van elke organisatie. Maar hoe zit dit in jouw team én hoe creëer je zo’n omgeving?

Wij begrijpen de complexiteit én het belang van psychologische veiligheid binnen teams. Ons unieke aanbod maakt gebruik van serious games en interactieve werkvormen, ontworpen om niet alleen het bewustzijn rond psychologische veiligheid te vergroten maar ook om concrete stappen te zetten richting het verbeteren ervan. Onze aanpak is gebaseerd op de nieuwste inzichten in teamdynamiek en gedragswetenschappen, gecombineerd met jarenlange praktijkervaring van deskundige trainers.

Wat levert het op?

  • Theoretisch onderbouwde rapportage met inzichten in psychologische veiligheid van uw team.
  • Confrontatie en bewustwording van krachten, talenten en valkuilen van jezelf en je teamgenoten rondom het thema psychologische veiligheid.
  • Een plezierige en leerzame beleving voor het team.
  • Inzichten en afspraken over het behouden of creëren van psychologische veiligheid.
  • Concrete handvatten om de opgedane ontwikkelpunten toe te passen in de praktijk.

Wat houdt het in?

Stel je een omgeving voor waarin iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt, waar de angst om fouten te maken plaatsmaakt voor een cultuur van openheid en continue verbetering. Onze deskundige trainers en serious games bieden een veilige, interactieve setting waarin teams spelenderwijs leren over de principes van psychologische veiligheid. De inzichten die tijdens deze games worden opgedaan, zijn direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk, waardoor teams niet alleen effectiever, maar ook gelukkiger worden. Dit leidt tot betere prestaties en een duurzame positieve impact op de organisatiecultuur.

Informatie

Ben je klaar om de stap te zetten naar een sterker, veerkrachtiger team dat is gebouwd op de fundamenten van vertrouwen en open communicatie? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, kennismaking met onze trainers of een demonstratie van onze serious games.

Wij begeleiden je op de reis naar een veiligere, meer inclusieve en productievere werkomgeving. Lees meer in de blog van Thom of beluister de podcast van Carlo met trainer Mischa Poortman of bel ons direct. Samen bouwen we aan het succes van uw team door de kracht van psychologische veiligheid.

Wil je meer weten over ons aanbod?

Voor vragen of opmerkingen zijn wij te bereiken via het contactformulier op deze website. Binnen uiterlijk twee werkdagen reageren wij. De beller of whatsapper is nog sneller.

“Je kan met verschillende leiderschapsstijlen succesvol zijn, maar psychologische veiligheid is de basis van succesvolle teams.” Trainer Jeffrey Meijer”

Bekijk ook

Werkgeluk

In de hedendaagse dynamische werkomgeving, waar de druk hoog is en de balans tussen werk en privé voortdurend onder druk staat, is werkgeluk belangrijker dan ooit. Het is de motor die teams aandrijft naar uitzonderlijke prestaties en duurzame groei. Maar hoe zorg je ervoor dat werkgeluk geen bijzaak is, maar de kern van je organisatiecultuur?

Teamontwikkeling

Teams en organisaties die in hun kracht gezet worden, floreren. Dit draagt bij aan gezondheid en plezier op de werkvloer en betere prestaties. Wij geven inzicht in groepsdynamische processen en aanwezig potentieel en bieden advies, training en ondersteuning bij ontwikkelvraagstukken en veranderprocessen.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by