Organisatiemeting

Je kent het wel, werknemers die over hun organisatie zeggen: “Dat is nou typisch onze organisatie.” Maar wat is er dan zo typisch en- belangrijker – hoe kom je daarachter? Managers zitten soms met de handen in het haar als het gaat om het aansluiten bij de medewerkers van hun bedrijf, het bewerkstelligen van veranderingen binnen de organisatie of het optimaliseren van organisatieprocessen. Belangrijk hierbij is dat de organisatie inzicht krijgt in medewerkers, teams en processen. JGM serious eXperiences biedt deze inzichten door analyse van een serious game en het uitvoeren van een data-analyse op organisatorisch niveau.

Wat levert het op?

  • Kwantitatieve organisatierapportage onderbouwd met data met inzichten in organisatie brede processen op de vaardigheden samenwerken, communicatie en leiderschap.
  • Kwalitatieve organisatierapportage met inzichten in overeenkomsten en verschillen in de organisatie, inzichten in organisatiecultuur en opmerkelijke gedragspatronen op individueel, team- en organisatieniveau
  • Theoretisch onderbouwde rapportages per team met inzichten in groepsdynamische processen op de vaardigheden samenwerken, communicatie en leiderschap.
  • Confrontatie met en bewustwording van krachten, talenten en valkuilen van teams, afdelingen en de organisatie op de vaardigheden samenwerken, communicatie en leiderschap.
  • Een plezierige en leerzame beleving voor het team.
  • Concrete handvatten om de opgedane ontwikkelpunten toe te passen in de praktijk.
  • Een interactieve organisatie brede lezing over de data, bevindingen, ontwikkelpunten en handvatten.

Wat houdt het in

De gehele organisatie speelt in zoveel mogelijk al bestaande teams van 3-6 personen de serious game. De werknemers beleven vooral plezier aan het spelen van de game, terwijl onze videoanalisten alle teams observeren en analyseren aan de hand van ons theoretisch onderbouwde analysemodel. Hierdoor leggen we automatisch een database aan met alle teamresultaten van de organisatie. De onderzoekers analyseren alle teamresultaten en maken een overall meting voor jouw organisatie. De onderzoeksresultaten en bevindingen worden mondeling toegelicht aan de opdrachtgever en vastgelegd in een kwalitatieve en kwantitatieve rapportage. In een interactieve lezing kunnen de bevindingen ook overgedragen worden aan de rest van de organisatie.

Resultaten

Doordat alle teams van de organisatie dezelfde serious game spelen, ontstaat er een rode draad in de analyse. Deze legt de organisatiecultuur bloot, maar gaat ook in op karakteristieke gedragspatronen van de teams binnen de organisatie. De bewustwording van de cultuur en de gedragspatronen geven de manager inzicht in manieren om veranderingen of ontwikkelingen effectief door te voeren of  te kunnen bijdragen in de herverdeling van teams om zodoende optimaal resultaat te behalen.

Informatie

Wil je meer weten over een overall meting voor jouw organisatie, neem dan contact op met ons.

Wil je meer weten over ons aanbod?

Voor vragen of opmerkingen zijn wij te bereiken via het contactformulier op deze website. Binnen uiterlijk twee werkdagen reageren wij. De beller of whatsapper is nog sneller.

Het kan bij onze eigen trainingslocatie in Leeuwarden (Zaailand 106) of op uw locatie met onze verplaatsbare serious games, deskundige trainers en interactieve werkvormen.

Vanaf 120 minuten per team

Het analysemodel meet 48 variabelen met als hoofdcompetenties

  • Samenwerken
  • Communicatie
  • Leiderschap

In samenwerking met het Grand Café is van alles mogelijk. Standaard bieden wij koffie, thee, fruitwater en lekkers aan. Vaak kiezen opdrachtgevers ook voor een luxe lunch of een borrel.

Elke opdracht is anders. Het vraagstuk, maar ook praktische zaken zoals de grootte van het team. In onze offerte delen we transparant waarvoor een opdrachtgever betaald. Hieronder een voorbeeld van een team van 8 personen op onze traininglocatie in Leeuwarden. Inclusief voorbereidingen, uitvoering en evaluatie.

Trainer: 625,-
Teamrapportage (+observant+serious game): 250,-
Locatie: 195,-
Catering: 40,-

Bekijk ook

Visieontwikkeling

JGM helpt je met het formuleren van een visie en strategie voor de toekomst. Door creatieve werkprocessen en het ophalen van belangrijke input, krijg je aan het eind van de dag een helder en concreet plan voor korte of lange termijn.

Teamanalyse

Analyseer en verbeter de samenwerking, communicatie en leiderschap van je team met onze teamanalyse. We diagnosticeren het team via 48 variabelen om voorkeursstijlen in kaart te brengen.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by