Teamvaardigheden verbeteren

Het onbesprokene bespreekbaar maken” trainster Paula Kaag

Je team presteert niet optimaal. Er is een goede basis van talent, kennis en potentie, maar toch ervaren jullie een moeizame samenwerking en zijn er teleurstellingen, irritaties en/of frustraties. Teambehoeften hebben altijd een relatie met gevoelens van teamleden. In je team wil je zowel fysieke rust als rust tussen de oren van de teamleden.

Bij teams die worstelen met dit soort knelpunten zien we vaak dat zij handelen vanuit verschillende perspectieven en deze weinig met elkaar delen, dat er een disbalans is in de teamsamenstelling door verschillende of dezelfde karakters en communicatiestijlen, óf dat het leiderschap of de cultuur niet aansluit bij teamleden. Met onze serious games en professionele begeleiding maken we deze vaak onzichtbare gedragspatronen en cultuur van het team op een impactvolle en leuke manier zichtbaar met teamrapportages, reflecties en (video)confrontaties.

Wat levert het op

  • Theoretisch onderbouwde rapportage met inzichten in groepsdynamische processen op de vaardigheden samenwerken, communicatie en leiderschap.
  • Confrontatie met en bewustwording van krachten, talenten en valkuilen van jezelf en je teamgenoten op de vaardigheden samenwerken, communicatie en leiderschap.
  • Een plezierige en leerzame beleving voor het team.
  • Afspraken over hoe optimaler gebruik maken van elkaars talent én elkaar (nog meer) versterken als team.
  • Concrete handvatten om de opgedane ontwikkelpunten toe te passen in de praktijk.

Wat houdt het in

De dag bestaat uit verschillende onderdelen. We starten met een teamanalyse over samenwerken, communiceren en leiderschap. Met je team dien je een missie te voltooien onder tijddruk. Tijdens de serious game wordt het team geobserveerd en geanalyseerd. Na dit spannende spel ligt er een teamrapportage klaar over talenten, valkuilen en voorkeuren en bespreken we hoe jullie samenwerking in de praktijk verloopt en wat er eventueel verbeterd zou kunnen worden.

We zullen reflecteren op het zichtbare gedrag, kennis en vaardigheden,  maar vooral op onderliggende onbewuste diepere lagen die een grote invloed hebben op de teamleden. Wat willen we, wat denken we en wat doen we voor het team en met het team? Via moderne werkvormen komen we tot confrontaties en inzichten. Zo ontdekken we kansen op betere resultaten en meer werkplezier.

Resultaten

Aan het einde van de dag zijn de deelnemers zich bewust van hun talenten, valkuilen en voorkeuren en weten de teamleden wat zij kunnen doen en laten om dit te verbeteren. We hebben inzichtelijk gemaakt wat werkt en op welke manier het team door kan groeien naar een betere samenwerking. Uiteindelijk kijkt het team na afloop terug op een bijzondere beleving en voelt het de noodzaak om de gemaakte afspraken in de praktijk toe te passen.

Informatie

Afhankelijk van de vraag ontwerpen we samen een programma. Mail ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Wil je meer weten over ons aanbod?

Voor vragen of opmerkingen zijn wij te bereiken via het contactformulier op deze website. Binnen uiterlijk twee werkdagen reageren wij. De beller of whatsapper is nog sneller.

Bij ons in Leeuwarden of op een locatie bij u in de buurt. Inclusief luxe lunch en afsluitende borrel.

Één dag of twee dagdelen

Het analysemodel meet 48 variabelen, die horen bij onderstaande vaardigheden:

  • Samenwerken
  • Communiceren
  • Leiderschap

In samenwerking met het Grand Café is van alles mogelijk. Standaard bieden wij koffie, thee, fruitwater en lekkers aan. Vaak kiezen opdrachtgevers ook voor een luxe lunch of een borrel.

Elke opdracht is anders. Het vraagstuk, maar ook praktische zaken zoals de grootte van het team. In onze offerte delen we transparant waarvoor een opdrachtgever betaald. Hieronder een voorbeeld van een team van 8 personen op onze traininglocatie in Leeuwarden. Inclusief voorbereidingen, uitvoering en evaluatie.

Trainer: 625,-
Teamrapportage (+observant+serious game): 250,-
Locatie: 195,-
Catering: 40,-

Bekijk ook

Van goed naar excellent

Goede teams met een gedeeld doel, visie en aanpak, vertrouwen en continue groei vereisen toewijding en discipline om excellent te zijn. Feedback geven en ontvangen van collega’s is essentieel voor individuele groei en een sterke teamrelatie.

Organisatiemeting

JGM biedt inzicht in organisaties door middel van een serious game en data-analyse, waarmee managers kunnen aansluiten bij medewerkers, veranderingen kunnen bewerkstelligen en processen kunnen optimaliseren.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by