Van goed naar excellent

Jullie hebben een goed team met een gedeeld doel, met een duidelijke visie en aanpak, met vertrouwen in elkaar, jullie zijn continue aan het leren en verbeteren, streven naar concrete resultaten, hebben omgevingsbewustzijn en vieren jullie successen. Met onze kennis en inzichten over excellente teams en samenwerking weten we dat dit niet vanzelf gaat. Je moet er aan blijven werken. Het vereist toewijding en discipline om van een goed team naar een excellent team te groeien, of een excellent team te blijven. De individuen in een excellent team kunnen blijven excelleren door zodanig feedback te kunnen geven en te ontvangen van en aan collega’s dat zij de relatie voeden en de inhoud helder en duidelijk staat.

Wat levert het op

  • Theoretisch onderbouwde rapportage met inzichten in groepsdynamische processen op de vaardigheden samenwerken, communicatie en leiderschap.
  • Confrontatie en bewustwording van krachten, talenten en valkuilen van jezelf en je teamgenoten op de vaardigheden samenwerken, communicatie en leiderschap.
  • Een plezierige en leerzame beleving voor het team.
  • Afspraken over optimaal gebruik maken van elkaars talent én elkaar (nog meer) versterken als team.
  • Concrete handvatten om de opgedane ontwikkelpunten toe te passen in de praktijk.

Een goed team heeft levendige discussies. Jeffrey Meijer

Wat houdt het in

De dag bestaat uit verschillende onderdelen. We starten met een teamanalyse over samenwerken, communiceren en leiderschap. Met je team dien je een missie te voltooien onder tijddruk. Tijdens de serious game wordt het team geobserveerd en geanalyseerd. Na dit spannende spel ligt er een teamrapportage klaar over talenten, valkuilen en voorkeuren en bespreken we hoe jullie samenwerking in de praktijk verloopt en wat er eventueel verbeterd zou kunnen worden.

Bij excellente teams weten we dat de grootste winst te behalen is in het geven en ontvangen van goede feedback. Maar dat is juist ingewikkeld: iemand aanspreken op zijn gedrag. Je geeft waarschijnlijk liever complimenten dan kritiek. Daarom leren we de deelnemers zodanig feedback te geven en te ontvangen dat ze de relatie voeden en de inhoud helder en duidelijk staat. Zacht op de relatie, hard op de zaak. Het is dus niet een manier om te leren je harder op te stellen of om juist te leren zachter te worden in het proces van feedback, maar een manier om beide tegelijkertijd te doen. Vooral in situaties waarin de belangen verschillen, is dit een uiterst waardevolle methode die praktische handvatten biedt. De focus ligt hierbij op verschillen in belangen en hoe we die in de dagelijkse praktijk bij onder andere veranderingen voor het team kunnen gebruiken,  in plaats van ze te zien als obstakel.

Resultaten

Aan het einde van de dag zijn de deelnemers zich bewust van hun talenten, valkuilen en voorkeuren en zijn de teamleden goed in het geven en ontvangen van zachte en harde feedback. We hebben inzichtelijk gemaakt wat werkt en op welke manier het team door kan groeien naar een excellent team, of dat kan blijven. Uiteindelijk kijkt het team na afloop terug op een bijzondere beleving en voelt het de noodzaak om de gemaakte afspraken in de praktijk toe te passen

Informatie

Afhankelijk van de teamanalyse en de teamgrootte stellen we een passend programma samen. Mail ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Wil je meer weten over ons aanbod?

Voor vragen of opmerkingen zijn wij te bereiken via het contactformulier op deze website. Binnen uiterlijk twee werkdagen reageren wij. De beller of whatsapper is nog sneller.

Het kan bij onze eigen trainingslocatie in Leeuwarden (Zaailand 106) of op uw locatie met onze verplaatsbare serious games, deskundige trainers en interactieve werkvormen.

Één dag of twee dagdelen

Het analysemodel meet 48 variabelen, welke horen bij onderstaande vaardigheden:

  • Samenwerken
  • Communiceren
  • Leiderschap

In samenwerking met het Grand Café is van alles mogelijk. Standaard bieden wij koffie, thee, fruitwater en lekkers aan. Vaak kiezen opdrachtgevers ook voor een luxe lunch of een borrel.

Elke opdracht is anders. Het vraagstuk, maar ook praktische zaken zoals de grootte van het team. In onze offerte delen we transparant waarvoor een opdrachtgever betaald. Hieronder een voorbeeld van een team van 8 personen op onze traininglocatie in Leeuwarden. Inclusief voorbereidingen, uitvoering en evaluatie.

Trainer: 625,-
Teamrapportage (+observant+serious game): 250,-
Locatie: 195,-
Catering: 40,-

Bekijk ook

Visieontwikkeling

JGM helpt je met het formuleren van een visie en strategie voor de toekomst. Door creatieve werkprocessen en het ophalen van belangrijke input, krijg je aan het eind van de dag een helder en concreet plan voor korte of lange termijn.

Organisatiemeting

JGM biedt inzicht in jouw organisatie door middel van een serious game en data-analyse. Zo krijg je als manager meer grip op medewerkers, teams en processen en kun je effectiever veranderingen bewerkstelligen en organisatieprocessen optimaliseren.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by