Bomvol communicatie

Dagelijks voert u gesprekken en menig gesprek loopt anders dan verwacht. Ontvangers interpreteren informatie die wordt uitgezonden allemaal op een andere manier tijdens de vergadering, de stand-up, de dagelijkse briefing of bij de update over de projectvoortgang. Tijdens ‘bomvol communicatie’ leer je op een plezierige en hysterische manier welke communicatie voorkeurstijlen het team heeft en krijg je handvatten aangereikt om daar effectief gebruik van te maken.

Wat levert het op

  • Inzicht in de verschillende communicatiestijlen van individuen in het team
  • Confrontatie met en bewustwording van communicatief gedrag van jezelf en je teamgenoten
  • Een plezierige en leerzame beleving voor het team
  • Concrete handvatten om per direct effectieve communicatie toe te passen in de praktijk

“Door de serious game Bomkoffer en de reflectie van de specialist leerde ik dat mijn communicatiestijl niet altijd aansluit bij mijn medewerkers. Door hier bewust van te zijn en de voorkeuren van mijn collega’s hierover te horen, kan ik beter aansluiten bij hun communicatielevel, en zij op dat van mij.” medewerker NHL Stenden Hogeschool.

Wat houdt het in

U komt bij ons of onze specialist komt bij u op locatie. Met een bomkoffer stapt hij de vergaderzaal in. Het ijs is direct gebroken. De trainer introduceert zichzelf en het team start met het spelen van de serious game. Kan het team de bom ontmantelen binnen de tijd?

De serious game daagt het team op een speelse manier uit om goed en strategisch samen te werken. De bom kan alleen ontmanteld worden als men elkaar vertrouwt, goed informeert, de juiste vragen stelt, geconcentreerd luistert en beslissingen durft te maken. De trainer zal dit proces observeren en het team hierop laten reflecteren, waarna de trainer handvatten zal aanreiken. Met deze nieuwe inzichten wordt het team opnieuw uitgedaagd een bom te ontmantelen. Dit proces, in combinatie met andere werkvormen, blijft zich herhalen totdat het team klaar is om het geleerde gedrag in de praktijk toe te passen. We sluiten af met concrete implementatieafspraken.

Resultaten

Aan het einde van de sessie zijn de deelnemers zich bewust van het verloop van het communicatieproces van het team, de communicatievoorkeuren en de wisselwerking tussen individuen tijdens de communicatie. We maken inzichtelijk wat werkt en op welke manier het team effectiever kan communiceren. Ook is voor de deelnemers duidelijk op welke manier gewenst gedrag gerealiseerd kan worden. Uiteindelijk kijkt het team na afloop terug op een bijzondere beleving en voelt het de noodzaak om de gemaakte afspraken in de praktijk toe te passen.

Informatie

Afhankelijk van de communicatievraag en de teamgrootte stellen wij een passend programma samen. Mail ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Wil je meer weten over ons aanbod?

Voor vragen of opmerkingen zijn wij te bereiken via het contactformulier op deze website. Binnen uiterlijk twee werkdagen reageren wij. De beller of whatsapper is nog sneller.

Dominant, geduldig, zorgvuldig of juist levendig. Hoe communiceer jij, en je collega’s?

Het kan bij onze eigen trainingslocatie in Leeuwarden (Zaailand 106) of op uw locatie met onze verplaatsbare serious games, deskundige trainers en interactieve werkvormen.

1 dagdeel

  • Communicatie
  • Leiderschap

In samenwerking met het Grand Café is van alles mogelijk. Standaard bieden wij koffie, thee, fruitwater en lekkers aan. Vaak kiezen opdrachtgevers ook voor een luxe lunch of een borrel.

Elke opdracht is anders. Het vraagstuk, maar ook praktische zaken zoals de grootte van het team. In onze offerte delen we transparant waarvoor een opdrachtgever betaald. Hieronder een voorbeeld van een team van 8 personen op onze traininglocatie in Leeuwarden. Inclusief voorbereidingen, uitvoering en evaluatie.

Trainer: 625,-
Teamrapportage (+observant+serious game): 250,-
Locatie: 195,-
Catering: 40,-

Bekijk ook

Vliegende start

Ontdek de voorkeuren van je nieuwe team en leer je collega’s kennen met deze serious game. Maak een vliegende start en vergroot de kans op succes met deze praktische tool voor effectieve samenwerking.

Teamvaardigheden verbeteren

Verbeter de samenwerking in je team met onze begeleiding en games. Ontdek en werk aan gedragspatronen, disbalans in teamsamenstelling, communicatiestijlen, leiderschap en cultuur. Behaal optimale prestaties door te werken aan fysieke en mentale rust van het team.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by