Teamontwikkeling

Binnen een team heb je verschillende karakters en persoonlijkheden. Samenwerking is noodzakelijk, omdat je alleen het doel niet kan bereiken of omdat een goede samenwerking zorgt voor betere resultaten. Ook communicatie is een belangrijk onderdeel van succesvolle teams. Maar communicatie is zo makkelijk nog niet, er ontstaat vaak ruis op de lijn.

Het ultieme team is een team dat verschillende types bevat en waar de teamleden deze vaardigheden mogen uitdragen. Wil je samen aan dit ultieme team werken? We maken graag samen een strategie!

Wat levert het op

  • Theoretisch onderbouwde rapportage met inzichten op groepsdynamische processen op de vaardigheden samenwerken, communicatie en leiderschap.
  • Confrontatie en bewustwording van krachten, talenten en valkuilen van jezelf en je teamgenoten op de vaardigheden samenwerken, communicatie en leiderschap.
  • Het team ervaart een plezierige en leerzame beleving.
  • Afspraken over hoe optimaler gebruik maken van elkaars talent én elkaar (nog meer) versterken als team.
  • Concrete handvatten om de opgedane ontwikkelpunten toe te passen in de praktijk.
  • Actieve begeleiding door coaching en reflectie bij het toepassen van de ontwikkelpunten.

Wat houdt het in

Met onze teamontwikkeling training start je met een goede voorbespreking, zodat je de hoofdlijnen helder hebt. Welke vraagstukken zijn er? We starten start vaak met een teamanalyse aan de hand van onze serious escaperoom, waarbij je 20 minuten lang actief gaat ervaren hoe je als groep en individu functioneert. Na dit spannende spel ligt er een teamrapportage klaar met jullie voorkeursstijlen en de belangrijkste do’s en dont’s van deze stijlen. Met een deskundige trainer gaan jullie vervolgens het eigen team analyseren door middel van camerabeelden uit de serious game en gaan jullie de vertaalslag maken naar de werkvloer. Waar liggen de talenten en krachten van je team, waar zitten de valkuilen? Vervolgens worden er serious games en workshops toegepast om in te zoomen op deze specifiek leervragen om te oefenen en trainen.

We sluiten de training af met het maken van afspraken om met elkaar te gaan experimenteren in de dagelijkse werkzaamheden. Periodiek komen we dan weer bij elkaar om te kijken hoe deze experimenten lopen en voor coaching.

Informatie

Afhankelijk van de vraag ontwerpen we samen een programma. Mail ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Wil je meer weten over ons aanbod?

Voor vragen of opmerkingen zijn wij te bereiken via het contactformulier op deze website. Binnen uiterlijk twee werkdagen reageren wij. De beller of whatsapper is nog sneller.

Het kan bij onze eigen trainingslocatie in Leeuwarden (Zaailand 106) of op uw locatie met onze verplaatsbare serious games, deskundige trainers en interactieve werkvormen.

Een teamontwikkelingstraject is altijd maatwerk, maar vaak minimaal vier gezamenlijke dagdelen verdeeld over een aantal maanden. Ook zullen er coaching en intervisie momenten ingepland kunnen worden met het team en de individuele teamleden.

In samenwerking met het Grand Café is van alles mogelijk. Standaard bieden wij koffie, thee, fruitwater en lekkers aan. Vaak kiezen opdrachtgevers ook voor een luxe lunch of een borrel.

Elke opdracht is anders. Het vraagstuk, maar ook praktische zaken zoals de grootte van het team. In onze offerte delen we transparant waarvoor een opdrachtgever betaald. Hieronder een voorbeeld van een team van 8 personen op onze traininglocatie in Leeuwarden. Inclusief voorbereidingen, uitvoering en evaluatie.

Dagdeel trainer: 625,-
Teamrapportage (+observant+serious game): 250,-
Locatie: 195,-
Catering: 40,-

Een teamontwikkelingstraject duurt vaak minimaal vier van dit soort dagdelen.

Bekijk ook

Bomvol communicatie

Ontdek de voorkeursstijlen van je team en verbeter de communicatie met “Bomvol communicatie”. Leer hoe informatie verschillend wordt geïnterpreteerd en gebruik de inzichten om effectiever samen te werken. Bereik succes met deze praktische training.

Vliegende start

Ontdek de voorkeuren van je nieuwe team en leer je collega’s kennen met deze serious game. Maak een vliegende start en vergroot de kans op succes met deze praktische tool voor effectieve samenwerking.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by