Teamanalyse

Teams moeten steeds sneller veranderen. Veel van deze veranderingen zitten in teamvaardigheden, zoals samenwerken, communiceren en leiderschap. Deze vaardigheden zijn cruciaal, maar dit verloopt lang niet altijd vlekkeloos en kan ontzettend complex zijn. Wil je weten waarom de samenwerking in jullie team zo stroef verloopt? Of wil je meer inzichten in jullie stijl van samenwerken, communiceren en leiderschap? Doe dan onze teamanalyse en kom erachter welke voorkeursstijl(en) jouw team heeft! Met onze teamanalyse analyseren en diagnosticeren wij het team via 48 variabelen.

Wat levert het op

  • Theoretisch onderbouwde rapportage met inzichten op groepsdynamische processen op de vaardigheden samenwerken, communiceren en leiderschap.
  • Confrontatie en bewustwording van voorkeursstijlen, talenten en valkuilen van jezelf en je teamgenoten op de vaardigheden samenwerken, communiceren en leiderschap.
  • Het team ervaart een plezierige en leerzame beleving.

Wat houdt het in

Het team wordt uitgedaagd om in een bepaalde situatie gezamenlijk een missie te volbrengen. De sociale interactie tijdens deze serious game wordt geobserveerd. De real time data wordt via een uniek theoretisch analysemodel vertaald naar een onderbouwde teamrapportage gespecialiseerd op samenwerken. De rapportage wordt direct na het spelen van de serious game besproken met het team, onder begeleiding van een specialist. De reflectie, feedback en videoconfrontatie, direct na de de serious game, maakt de ‘diagnose’ compleet. Bewustwording is de start van veranderen en ontwikkelen.

Aanvullend: Onze teamrapportage is ook te combineren met meer traditionele psychometrische data, zoals individuele metingen /tests over kennis, vaardigheden en persoonskenmerken (zoals Hogan, Mappstell). In onze games is ook de koppeling met data vanuit het lichaam al mogelijk, bijvoorbeeld de meting van stress (RMSSD en hartslag). De koppeling tussen de verschillende technieken van meten, maakt de inzichten nog groter en krachtiger.

Resultaten

De teamrapportage en de toelichting door de specialist zorgen voor een goed inzicht in teamdynamische processen. Voorkeursstijlen, talenten en valkuilen worden bloot gelegd. Met deze nieuwe inzichten én het bewustzijn van het team moet de teamanalyse een start zijn van ontwikkelen en/of veranderen. Naast het leerzame aspect heeft het team een teambuilding activiteit beleeft. Teambuilding draagt in het algemeen bij aan het vertrouwen in elkaar, het bevordert de onderlinge samenwerking.

Informatie

Meer weten over de serious game, het analysemodel of de teamrapportage? Mail ons of vraag vrijblijvende om een offerte.

Wil je meer weten over ons aanbod?

Voor vragen of opmerkingen zijn wij te bereiken via het contactformulier op deze website. Binnen uiterlijk twee werkdagen reageren wij. De beller of whatsapper is nog sneller.

Het kan bij onze eigen trainingslocatie in Leeuwarden (Zaailand 106) of op uw locatie met onze verplaatsbare serious games, deskundige trainers en interactieve werkvormen.

De teamanalyse duurt 2 uren. Dit is inclusief het assessment in de vorm van een serious game én het nabespreken van de teamrapportage met onze deskundige observant / trainer.

Ons analysemodel meet 48 variabelen die betrekking hebben op de volgende vaardigheden:

  • Samenwerken
  • Communiceren
  • Leiderschap

In samenwerking met het Grand Café is van alles mogelijk. Standaard bieden wij koffie, thee, fruitwater en lekkers aan. Vaak kiezen opdrachtgevers ook voor een luxe lunch of een borrel.

Elke opdracht is anders. Het vraagstuk, maar ook praktische zaken zoals de grootte van het team. In onze offerte delen we transparant waarvoor een opdrachtgever betaald. Hieronder een voorbeeld van een team van 8 personen op onze traininglocatie in Leeuwarden. Inclusief voorbereidingen, uitvoering en evaluatie.

Teamrapportage (+observant+serious game): 250,-
Uitleg rapportage door deskundige: 195,-
Catering: 40,-

Bekijk ook

Het analysemodel

Ontdek de voorkeursstijlen van jouw team op het gebied van samenwerken, communicatie en leiderschap met ons analysemodel. Onze wetenschappelijk onderbouwde aanpak meet voorkeuren en kwaliteiten, en biedt inzicht in sterke punten en ruimte voor groei. Optimaliseer je team met het analysemodel!

Teamontwikkeling

Teams en organisaties die in hun kracht gezet worden, floreren. Dit draagt bij aan gezondheid en plezier op de werkvloer en betere prestaties. Wij geven inzicht in groepsdynamische processen en aanwezig potentieel en bieden advies, training en ondersteuning bij ontwikkelvraagstukken en veranderprocessen.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by