Verandervaardigheid

Ontdek de kracht van verandervaardigheid! In een wereld die continu verandert, is het cruciaal om snel en effectief te kunnen inspelen op nieuwe situaties. Denk aan de snelle technologische vooruitgang of de impact van economische veranderingen: je team moet zich aanpassen aan nieuwe werkmethoden en veranderende omstandigheden. Zonder verandervaardigheid mist je team de boot.

Maar hoe ontwikkel je die verandervaardigheid binnen je team? Het begint met nieuw gedrag en het ontwikkelen van nieuwe werkmethoden. Hoewel iedereen regelmatig verandert, houden de meeste mensen niet van verandering. De manier waarop teamleden reageren op veranderingen, hangt vaak af van de omstandigheden en hun persoonlijke overtuigingen en emoties. Een positieve mindset is sowieso belangrijk in het omgaan met veranderingen. Verandervaardigheid gaat niet alleen over individuele aanpassingen, maar ook over een teamomgeving waar fouten mogen worden gemaakt en geëxperimenteerd kan worden. Een cultuur waarin feedback geven en ontvangen centraal staat, bevordert groei. Veranderen moet een gezamenlijk doel zijn, met logische en interactieve samenwerking als fundament.

We onderscheiden drie pijlers binnen de vaardigheid ‘verandervaardigheid’, namelijk; veranderbereidheid, veranderkracht en de verandering kunnen vasthouden. Is jouw team bereid om zich aan te passen? Hebben jullie het vertrouwen en de samenwerking om nieuwe dingen uit te proberen? Kunnen jullie de urgentie en het doel van verandering duidelijk maken en vasthouden wat goed is? De training maakt je team wendbaar en toekomstbestendig.

Wat levert het op?

  • Theoretisch onderbouwde rapportage met inzichten in psychologische veiligheid van uw team.
  • Confrontatie en bewustwording van krachten, talenten en valkuilen van jezelf en je teamgenoten rondom het thema verandervaardigheid.
  • Een plezierige en leerzame beleving voor het team.
  • Inzichten en afspraken over het behouden of creëren van verandervaardigheid.
  • Concrete handvatten om de opgedane ontwikkelpunten toe te passen in de praktijk.

Wat houdt het in

Na het spel ontvangen jullie een rapportage over jullie talenten, valkuilen en voorkeuren en bespreken we hoe jullie samenwerking in de praktijk verloopt, wat er goed gaat en eventueel verbeterd kan worden. We kijken niet alleen naar het zichtbare gedrag, maar ook naar de diepere lagen van jullie als team. Wat willen we als team bereiken, wat denken we en wat doen we? We eindigen onze sessies altijd met de essentie, wat neem je mee als team of als individu en hoe ga je hiermee aan de slag? De koffie, thee, het fruitwater en lekkers staan vanaf de inloop klaar in samenwerking met horecapartner Fizz.

Resultaten

Aan het einde van de training is het team wendbaar en toekomstbestendig. Zijn de deelnemers zich bewust van hun talenten, valkuilen en voorkeuren en weten de teamleden wat zij kunnen doen en laten om dit te verbeteren. We hebben inzichtelijk gemaakt wat werkt en op welke manier het team door kan groeien. Je verlaat de training, samen met je team, vol inzichten en energie, klaar om de uitdagingen aan te pakken met een frisse blik en praktische tools. Door te leren over jullie veranderbereidheid, veranderkracht en het borgen van de verandering zullen jullie wendbaar en toekomstbestendig zijn. Uiteindelijk kijkt het team na afloop terug op een bijzondere beleving en voelt het de noodzaak om de gemaakte afspraken in de praktijk toe te passen.

Informatie

Afhankelijk van de vraag ontwerpen we samen een programma. Mail ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Wil je meer weten over ons verandervaardigheid aanbod?

Voor vragen of opmerkingen zijn wij te bereiken via het contactformulier op deze website. Binnen uiterlijk twee werkdagen reageren wij. De beller of whatsapper is nog sneller.

De teamboost kan bij onze op onze eigen trainingslocatie in Leeuwarden (Zaailand 106) of op uw locatie met onze verplaatsbare serious games, deskundige trainers en interactieve werkvormen.

Rondom verandervaardigheid bieden we workshops en serious games aan (90 minuten), de teamboost duurt minimaal 1 dagdeel en kan de start zijn van een teamontwikkelingtraject (meerdere dagen).

De teambooster zal kunnen gaan over groepsdynamisch gedrag van jouw team, over krachten, talenten, voorkeuren en valkuilen in de breedste zin. Het analysemodel meet 48 specifieke variabelen, welke horen bij de vaardigheden samenwerken, communiceren en leiderschap. Binnen verandervaardigheid onderscheiden we veranderbereidheid, veranderkracht en de borging van de verandering als urgente vaardigheden.

In samenwerking met het Grand Café is van alles mogelijk. Standaard bieden wij koffie, thee, fruitwater en lekkers aan. Vaak kiezen opdrachtgevers ook voor een luxe lunch of een borrel.

Elke opdracht is anders. Het vraagstuk, maar ook praktische zaken zoals de grootte van het team. In onze offerte delen we transparant waarvoor een opdrachtgever betaald. Hieronder een voorbeeld van een team van 8 personen op onze traininglocatie in Leeuwarden. Inclusief voorbereidingen, uitvoering en evaluatie.

Trainer: 625,-
Teamrapportage (+observant+serious game): 250,-
Locatie: 195,-
Catering: 40,-

Bekijk ook

Bomvol communicatie

Ontdek de voorkeursstijlen van je team en verbeter de communicatie met “Bomvol communicatie”. Leer hoe informatie verschillend wordt geïnterpreteerd en gebruik de inzichten om effectiever samen te werken. Bereik succes met deze praktische training.

Vliegende start

Ontdek de voorkeuren van je nieuwe team en leer je collega’s kennen met deze serious game. Maak een vliegende start en vergroot de kans op succes met deze praktische tool voor effectieve samenwerking.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by