Serious trainer

Als trainer, coach of leidinggevende ben je ervaren in het faciliteren van de ontwikkeling van anderen. Net als ons geloof ook jij in de kracht van spelen als leermiddel. Bij serious gaming ligt de focus op zelfreflectie als essentieel leereffect. De grootste meerwaarde voor mensen en teams ontstaat ná het spelen van het spel. Onder professionele begeleiding wordt de vertaling naar de praktijk gemaakt, ondersteund door de ervaring en theoretische modellen.

Soms loopt het stroef in een team of organisatie. Serious gaming is een uitermate geschikte methode om het team weer in beweging te krijgen. Dit door de bijvoorbeeld stroeve samenwerking inzichtelijk te maken met serious gaming.  Maar welke serious game gebruik je voor welk doeleinde, hoe vertaal je deze simulaties vanuit het spel naar de werkelijkheid en op welke manier kan je mensen, teams en organisaties in staat stellen zich doortastend te ontwikkelen of te veranderen? In deze serious trainer training delen we al onze kennis, ervaring en kunde.

Wil jij serious gaming inzetten voor teams? Dan is deze training voor jou!

Wat levert het op

  • Het programma stelt je in staat om vaardigheden te ontwikkelen die essentieel zijn voor het trainen van anderen. Je leert gedrag te observeren en te interpreteren en effectieve methoden, strategieën en technieken om deze kennis en kunde in te zetten en over te brengen.
  • Door deel te nemen aan het serious trainer programma vergroot je jouw kennis en kunde over serious gaming en groepsdynamische processen. Wat jij vervolgens kan delen en inzetten met anderen in je organisatie of vakgebied.
  • Het vergroot de capaciteit om trainingssessies effectief te ontwerpen, te faciliteren en te evalueren.
  • Theoretisch onderbouwde rapportage met inzichten in groepsdynamische processen op de vaardigheden samenwerken, communicatie en leiderschap.
  • Een plezierige en leerzame beleving voor het team.

Kortom, door getraind te zijn kun je anderen inspireren en ondersteunen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dit draagt bij aan het succes en de groei van individuen en teams binnen je organisatie.

Wat houdt het in

De serious trainer training bestaat uit een interactieve trainingsdag en een assessment op een later (zelf in te plannen) moment. Dag 1 is een trainingsdag waarin je onder professionele begeleiding van twee ervaren trainers en een observant hoe je serious games inzet in teamontwikkeling. Dit door het spelen, leren lezen van de analyse en het vertalen van de inzichten naar het team door reflectiegesprekken. Je krijgt tools hoe je dit aanpakt en de vertaling maakt naar het dagelijkse reilen en zeilen van het team dit vaak weerbarstig is.

Het assessment doen we in de praktijk, je komt met een eigen team en past het geleerde uit dag 1 toe. Na enkele weken vindt er een ‘serious reflectiemoment’ plaats waarin je samen met Paula Kaag je eigen praktijk onder de loep neemt en handvatten krijgt voor verdere begeleiding van je team.

De hele training is verzorgd met catering, een luxe lunch en borrel.

Resultaten

Aan het einde van de dag hebben we nieuwe kennis en inzichten verkregen over serious gaming en groepsdynamische processen. Deelnemers hebben essentiële vaardigheden geleerd voor het trainen van anderen door gedrag te observeren, te interpreteren en effectieve trainingsmethoden toe te passen. De capaciteit om trainingssessies te ontwerpen, te faciliteren en te evalueren krijgt een boost. Uiteindelijk kijkt je na afloop terug op een bijzondere beleving en voelt je de noodzaak om de verkregen inzichten en serious games in de praktijk toe te passen.

Informatie

Nieuwsgierig geworden naar ons train de trainer aanbod? Mail ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor de train de trainer?

Voor vragen of opmerkingen zijn wij te bereiken via het contactformulier op deze website. Binnen uiterlijk twee werkdagen reageren wij. De beller of whatsapper is nog sneller.

De serious trainer kan bij onze op onze eigen trainingslocatie in Leeuwarden (Zaailand 106) of op uw locatie met onze verplaatsbare serious games, deskundige trainers en interactieve werkvormen.

De serious trainer training duurt 1 dag en kan de start zijn van tientallen een teamontwikkeling trajecten. Te starten met het assessment dat je in kan zetten op een eigen moment.

In samenwerking met het Grand Café is van alles mogelijk. Standaard bieden wij de hele dag koffie, thee, fruitwater en lekkers aan. Een heerlijke luxe lunch tussen de middag en een borrel aan het einde van de dag. Uiteraard houden wij rekening met dieetwensen.

We bieden de serious trainer elk kwartaal aan op onze locatie in Leeuwarden. De training gaat door bij 5 tot 9 deelnemers. De serious trainer wordt ook incompany aangeboden.

Hieronder een voorbeeld van een team van 8 personen op onze traininglocatie in Leeuwarden. Inclusief voorbereidingen, uitvoering en evaluatie.

495,- per professional

2999,- incompany

Zelfstandigen opgelet! Verdien je entreekaart terug. Het praktische assessment op dag twee mag je als professional verkopen aan een team. Wij stellen onze locatie, serious games en analist (inclusief rapportage) beschikbaar, met jouw eigen dagdeel prijs kan je op deze manier je deelname met winst terugverdienen.

Trainers

Jeffrey Meijer

Jeffrey Meijer is specialist in serious gaming en eigenaar van JGM serious eXperiences en Serious Game Makers. Met zijn team ontwikkelde hij al verschillende serious games en trainingen rondom thema’s zoals persoonsgerichte zorg, verandervaardigheid, communicatie, veerkracht en leiderschap. Vanuit de database, met daarin honderden teams, wordt onderzoek gedaan naar de vaardigheden van de toekomst en succes- en faalfactoren van teams.

Paula Kaag

Paula Kaag is gespecialiseerd in het werken met teams door het inzetten van serious gaming, waardoor stroeve samenwerkingen weer vlot getrokken worden.  Vanuit het systeemdenken begeleidt, adviseert en traint ze teams. Daarnaast is ze werkzaam als opleider en leersupervisor bij de opleiding Begeleidingskunde: supervisie en coaching.

Bekijk ook

Hogan Assessment

Hogan assessments richten zich op gedrag dat anderen waarnemen in plaats van de zelfbeschreven identiteit van de kandidaat. Het assessment bestaat uit de HPI, HDS en MVPI en biedt waardevolle inzichten voor persoonlijke- en teamontwikkeling. Na het maken van de assessments volgt een feedbacksessie.

Teamontwikkeling

Teams en organisaties die in hun kracht gezet worden, floreren. Dit draagt bij aan gezondheid en plezier op de werkvloer en betere prestaties. Wij geven inzicht in groepsdynamische processen en aanwezig potentieel en bieden advies, training en ondersteuning bij ontwikkelvraagstukken en veranderprocessen.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by