Serious Escaperoom

Het team wordt uitgedaagd om in een bepaalde situatie gezamenlijk een missie te volbrengen. De sociale interactie tijdens deze serious game wordt geobserveerd. De real time data worden via een uniek theoretisch analysemodel vertaald naar een onderbouwde teamrapportage gespecialiseerd op samenwerken, communicatie en leiderschap.

Bewustwording is de start van veranderen en ontwikkelen

Onze escaperoom is een teambuilding activiteit, maar wordt serious door The Analyser. Tijdens het spel wordt ‘The Analyser software’ objectief ingevuld door een gedragsdeskundige. Uit The Analyser komt een teamrapportage met inzichten over voorkeurstijllen, talenten en valkuilen van het team en de individu. Een trainer/coach reflecteert met het team over deze inzichten aan de hand van de ervaringen van de deelnemers. Op deze manier krijgen de professionals meer inzicht in hun eigen talenten, die van de collega’s en de toegevoegde waarde van de bundeling hiervan.

Al onze serious games, trainingen en teamrapportages zijn ontwikkeld in samenwerking met onderzoekers en psychologen. Theoretisch onderbouwd en getest in de praktijk. Betrouwbaarheid en validiteit is gebaseerd op bestaande theoretische modellen en onze eigen database die gevuld is met meer dan 1250 teams.

Resultaat

De serious escaperoom is leuk én leerzaam. De ervaring van het spel, de teamrapportage en de toelichting door de specialist zorgen voor een goed inzicht in teamdynamische processen. Krachten, talenten en valkuilen worden blootgelegd en kunnen gekoppeld worden aan gezondheid en vitaliteit. Met deze nieuwe inzichten én het bewustzijn van het team moet de teamanalyse een start zijn van ontwikkelen en/of veranderen. Naast het leerzame aspect heeft het team een teambuildingsactiviteit beleefd. Teambuilding draagt in het algemeen bij aan het vertrouwen in elkaar, het bevordert de onderlinge samenwerking, draagt bij aan een effectieve communicatie en zorgt voor een ontspannen sfeer.

Overzicht van opbrengsten:

  • Theoretisch onderbouwde rapportage met inzichten op groepsdynamische processen op de vaardigheden samenwerken, communicatie en leiderschap.
  • Confrontatie en bewustwording van krachten, talenten en valkuilen van jezelf en je teamgenoten op de vaardigheden samenwerken, communicatie en leiderschap.
  • Het team ervaart een plezierige en leerzame beleving.
  • Afspraken over hoe optimaler gebruik te maken van elkaars talent én elkaar (nog meer) versterken als team.

Lukt het jouw team te ontsnappen uit onze serious escaperoom?

Wil je meer weten over ons aanbod?

Voor vragen of opmerkingen zijn wij te bereiken via het contactformulier op deze website. Binnen uiterlijk twee werkdagen reageren wij. De beller of whatsapper is nog sneller.

De serious escaperoom kan bij onze eigen traininglocatie in Leeuwarden (Zaailand 106) of op uw locatie met onze verplaatsbare varianten en deskundige trainers.

We hebben ervaring met teams uit het onderwijs, zakelijke dienstverleners, (semi)overheden, MKB, social work en zorg. We hebben serious escaperooms en andere interactieve werkvormen die gespeeld kunnen worden door:

  • teams tot en met 8 personen.
  • groepen tot en met 24 personen.
  • groepen tot en met 75 personen.

Onze slimme, creatieve ‘serious game makers’ kunnen voor andere teamgroottes of andere inhoudelijke thema’s uitgedaagd worden om een serious escaperoom op maat te maken.

De serious escaperoom duurt vaak 25 minuten (of minder natuurlijk) en is altijd onderdeel van een serieus programma.

We hebben verschillende serious escaperooms voor duo’s, teams en groepen (tot 75 personen) met verschillende verhaallijnen en thema’s. De serious escaperoom zal altijd over groepsdynamisch gedrag van jouw team, over krachten, talenten, voorkeuren en valkuilen in de breedste zin gaan. Het analysemodel meet 48 specifieke variabelen, welke horen bij de vaardigheden samenwerken, communiceren en leiderschap.

In samenwerking met het Grand Café is van alles mogelijk. Standaard bieden wij koffie, thee, fruitwater en lekkers aan. Vaak kiezen opdrachtgevers ook voor een luxe lunch of een borrel.

Elke opdracht is anders. Het vraagstuk, maar ook praktische zaken zoals de grootte van het team. In onze offerte delen we transparant waarvoor een opdrachtgever betaald. De serious escaperoom is altijd onderdeel van een serieus programma. Hieronder een voorbeeld van een team van 8 personen die de serious escaperoom(s) inzet tijdens een programma op onze traininglocatie in Leeuwarden. Inclusief voorbereidingen, uitvoering en evaluatie.

  • Serious escaperoom (+teamrapportage+observant): 250,-

Het is mogelijk om opgeleid te worden tot serious gamemaster. Als observant en/of trainer ben je na afloop van deze training geschoold om zelf serious gaming in te zetten met teams. Regelmatig bieden wij (ook in company) train de trainer dagen aan.

Één van onze serious escaperooms wordt specifiek ingezet voor het observeren, meten en trainen van verandervaardigheid in teams en organisaties.

Bekijk ook

Teamboost

De teamboost is een interactief dagdeel met serious games en deskundige trainers. Een leerzaam, plezierig en impactvol programma met serieuze activiteiten die gericht zijn op het bevorderen van communicatie, samenwerking, probleemoplossende vaardigheden en de algehele prestaties van een team. De teamboost is de start van teamontwikkeling.

Teamontwikkeling

Teams en organisaties die in hun kracht gezet worden, floreren. Dit draagt bij aan gezondheid en plezier op de werkvloer en betere prestaties. Wij geven inzicht in groepsdynamische processen en aanwezig potentieel en bieden advies, training en ondersteuning bij ontwikkelvraagstukken en veranderprocessen.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by