Change The Game

Op maandag 5 februari 2024 organiseren we een interactieve bijeenkomst voor serious game makers, -gebruikers en -geïnteresseerden. Om (complexe) vraagstukken op te lossen is creativiteit cruciaal. Serious games kunnen de complexe werkelijkheid vereenvoudigen, zodat de focus kan liggen op datgene wat er geleerd of gedaan moet worden. Een simulatie van de werkelijkheid kan leiden tot een snel en efficiënt leerproces of diepgaande inzichten om processen te verbeteren. In Leeuwarden hebben we verschillende innovatieve, prijswinnende serious gaming bedrijven, worden er serious game makers opgeleid op mbo, hbo en master niveau én worden de serious games al gebruikt in diverse branches, zoals in de bouw, zorg, milieu, onderwijs en overheid.
‘Change the Game’ staat voor het speelveld dat in verandering is. Kunnen we als regio van creatieven, serious game makers en onderzoekers samen (nog meer) bijdragen aan interventies en oplossingen van maatschappelijke vraagstukken? Denk mee en doe mee. Kom naar het event en laat je inspireren door sprekers en deelnemers, een playground met toffe serious games van lokale makers, interactieve werkvormen en een borrel gericht op netwerk en gezamenlijk belang.

Meld je hieronder aan:

Playground

Speel serious games van lokale makers

Opening

Wethouder Abel Reitsma over de noodzaak van creativiteit bij maatschappelijke opgaven.

Keynote spreker

Jetse Goris over serious gaming als katalysator voor gezamenlijk leren rond de complexe maatschappelijke thema’s van nu.

Spreker

Henk Rigter en Koen Haringa over het bundelen van de krachten rond de maatschappelijke thema’s van Noord Nederland en het gezamenlijke belang om hierin ook écht samen te werken.

Borrel

Hoe kunnen we samen nog meer impact maken?

Programma

Het programma is inhoudelijk en interactief. De sprekers en playground maken bekend in de periode na aanloop van het event!

Parkeren

Parkeergarage Zaailand. Minder dan 1 minuut lopen.

Locatie

Z gebouw (centrum Leeuwarden), Zaailand 106 8911BN

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Gemeente Leeuwarden, Mooie Dingen Makers en JGM serious eXperiences. Samen weten en kunnen we meer. De bijeenkomst is gratis.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by