Wat we in ons (professionele)team kunnen leren van kinderen

Serendipiteit is het vinden van iets onverwachts en bruikbaars terwijl je op zoek bent naar iets totaal anders. Normaliter zetten wij onze serious games alleen in voor professionele teams met volwassen deelnemers, maar als sponsor van de voetbalvereniging en voor de verjaardag van een neefje ontvingen wij een aantal zeer spontane, open kinderen die onbevreesd onze missies zouden gaan oplossen.

De kinderen speelden de serious games, net als de volwassenen, soms wel en soms niet uit binnen de gegeven tijd. Opvallend was de manier waarop resultaten werden gehaald. In alle kinderteams waren de kinderen spontaan en durfden zonder aarzeling te reageren op situaties, durfden te doen en fouten te maken, hadden een directe en open communicatie én paste het geleerde direct toe in een nieuwe situatie.

door Jeffrey Meijer

Als volwassenen kunnen we ons soms meer inhouden en overdenken voordat we handelen, vergeten we weleens speelsheid en humor in ons team te integreren en zijn we bewuster van (sociale) risico’s. Kinderen hebben blijkbaar van nature bepaalde vaardigheden die wij als volwassenen soms hebben verloren bij het opgroeien, zonde…

Conclusie: Het is belangrijk om te erkennen dat het volwassen worden gepaard kan gaan met veranderingen in persoonlijke ontwikkeling en gedrag. Het is echter ook mogelijk om sommige van deze kinderlijke vaardigheden te behouden of opnieuw te ontwikkelen door bewust aandacht te besteden aan je persoonlijke ontwikkeling met een positieve mindset.

Foto: Julian (4) in de serious escaperoom ‘de directeurskamer’.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by