Serious Bomkoffer

Lukt het jouw team om de bom te ontmantelen?

Één persoon ziet de bom, de rest van het team krijgt de handleiding om de bom te ontmantelen. Het team heeft 5 minuten de tijd om de bom te ontmantelen. Communicatie voorkeur stijlen zullen getoond worden. Nadat de bom wel of niet ontmanteld is wordt er gereflecteerd op de communicatiestijlen en structuur. Met deze nieuwe inzichten kan een nieuwe poging gedaan worden om een lastigere bom te gaan ontmantelen. Op deze manier kan er gewerkt worden aan procesoptimalisatie.

De serious game daagt het team op een speelse manier uit om goed en strategisch samen te werken. De bom kan alleen ontmanteld worden als de deelnemers elkaar vertrouwen, goed informeren, de juiste vragen stellen, geconcentreerd luisteren en beslissingen durven te nemen. De trainer observeert het proces en laat het team hierop reflecteren, waarna de trainer handvatten aanreikt. Met deze nieuwe inzichten wordt het team opnieuw uitgedaagd een bom te ontmantelen. Dit proces blijft zich herhalen, totdat het team klaar is om het geleerde gedrag in de praktijk toe te passen. Er wordt afgesloten met concrete implementatie-afspraken.

Resultaat

Aan het einde van de sessie zijn de deelnemers zich bewust van het verloop van het communicatieproces van het team, de communicatievoorkeuren en de wisselwerking tussen individuen tijdens de communicatie. Er is inzichtelijk gemaakt wat werkt en op welke manier er nog effectiever gecommuniceerd kan worden. Ook is voor de deelnemers duidelijk op welke manier het gewenste gedrag gerealiseerd kan worden. Uiteindelijk kijkt het team na afloop terug op een bijzondere beleving en voelt het de noodzaak om de zelf opgestelde implementatie afspraken uit te voeren in de praktijk.

Overzicht van opbrengsten:

  • Inzicht in de verschillende communicatiestijlen van individuen in het team dat kan bijdragen aan de gezondheid en vitaliteit van teamleden.
  • Confrontatie en bewustwording van communicatief gedrag van jezelf en je teamgenoten.
  • Het team ervaart een plezierige en leerzame beleving.
  • Concrete handvatten om per direct effectievere communicatie toe te passen in de praktijk.

Wil je meer weten over ons aanbod?

Voor vragen of opmerkingen zijn wij te bereiken via het contactformulier op deze website. Binnen uiterlijk twee werkdagen reageren wij. De beller of whatsapper is nog sneller.

De serious bomkoffer kan bij onze eigen traininglocatie in Leeuwarden (Zaailand 106) of op uw locatie.

De serious bomkoffer wordt gespeeld door teams tot en met 8 personen. Er kan een extra rol toegevoegd worden, waardoor teams tot en met 16 personen het spel kunnen spelen. Op dit moment hebben we vijf serious bomkoffers in ons assortiment, dat betekend dat 80 personen tegelijkertijd deel kunnen nemen aan een serious bomkoffer sessie.

Onze slimme, creatieve ‘serious game makers’ kunnen voor andere teamgroottes of andere inhoudelijke thema’s uitgedaagd worden om een serious game op maat te maken.

Het serious bomkoffer spel duurt 5 minuten (of minder natuurlijk), maar wordt altijd meer dan éénmaal gespeeld en is ook altijd onderdeel van een serieus programma.

De serious bomkoffer gaat over effectief communiceren. Over krachten, talenten, valkuilen en communicatievoorkeuren. Het analysemodel meet 16 specifieke variabelen, welke horen bij de vaardigheid communiceren.

In samenwerking met het Grand Café is van alles mogelijk. Standaard bieden wij koffie, thee, fruitwater en lekkers aan. Vaak kiezen opdrachtgevers ook voor een luxe lunch of een borrel.

Elke opdracht is anders. Het vraagstuk, maar ook praktische zaken zoals de grootte van het team. In onze offerte delen we transparant waarvoor een opdrachtgever betaald. De serious bomkoffer is altijd onderdeel van een serieus programma. Hieronder een prijsvoorbeeld van een team van 8 personen die de serious bomkoffer(s) inzet tijdens een programma op onze traininglocatie in Leeuwarden. Inclusief voorbereidingen, uitvoering en evaluatie.

  • Serious bomkoffer (+teamrapportage+observant): 250,-

De serious bomkoffer(s) zijn ook te huur voor 100,- per dagdeel voor trainers die opgeleid zijn tijdens één van onze train de trainer sessies.

Het is mogelijk om opgeleid te worden tot serious gamemaster. Als observant en/of trainer ben je na afloop van deze training geschoold om zelf serious gaming in te zetten met teams. Regelmatig bieden wij (ook in company) train de trainer dagen aan.

“De Serious Bomkoffer heeft onze dagelijkse stand up veel effectiever gemaakt. We spreken elkaar op de juiste manier aan, motiveren elkaar en verdelen de taken op talent.”

“Door de serious game Bomkoffer en de reflectie van de specialist leerde ik dat mijn communicatiestijl niet altijd aansluit bij mijn medewerkers. Door hier bewust van te zijn en de voorkeuren van mijn collega’s hierover te horen, kan ik beter aansluiten bij hun communicatielevel, en zij op die van mij.”

“Client voelt zich zichtbaar meer zelfverzekerd. Ze straalt helemaal als we het over de bomkoffer hebben. Ze heeft alweer stappen genomen om meer het huis uit te gaan en ze noemt dat de sessie met de bomkoffer daar zeker aan bijgedragen heeft.”

Bekijk ook

Teamboost

De teamboost is een interactief dagdeel met serious games en deskundige trainers. Een leerzaam, plezierig en impactvol programma met serieuze activiteiten die gericht zijn op het bevorderen van communicatie, samenwerking, probleemoplossende vaardigheden en de algehele prestaties van een team. De teamboost is de start van teamontwikkeling.

Teamontwikkeling

Teams en organisaties die in hun kracht gezet worden, floreren. Dit draagt bij aan gezondheid en plezier op de werkvloer en betere prestaties. Wij geven inzicht in groepsdynamische processen en aanwezig potentieel en bieden advies, training en ondersteuning bij ontwikkelvraagstukken en veranderprocessen.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by