Selectie – vacature voor de optimale match

Het team floreert, de prestaties zijn goed en er is ruimte voor groei. Het is tijd om een nieuweling aan het team toe te voegen om de duurzame samenwerking te waarborgen en een team een grotere kans te geven om ook in de toekomst nog heel succesvol te zijn. Wat zijn de ambities van het team en waar wil het naartoe? Welke rol ontbreekt er nog en wat voor type persoon zou perfect in dit team passen om het te versterken? Door real-time data te analyseren en videobeelden te genereren, biedt deze analysetool een krachtige en waardevolle teamrapportage met als einddoel het in kaart brengen van de teamrol die het huidige team nog verder versterkt. Kortom, wat is de vacature voor de optimale match?

Wat levert het op?

  • Verdiepende input voor de vacature en het selectieproces voor een grote kans op een optimale match
  • Theoretisch onderbouwde rapportage met inzichten op team dynamische processen om de krachten, talenten en valkuilen van het team in kaart te brengen op de vaardigheden samenwerken, communicatie en/of leiderschap.
  • Een plezierige en leerzame beleving voor het team.
  • Duidelijkheid over de ambitie en visie van het team
  • Duidelijkheid over de teamrol die nog ontbreekt en het type persoon dat perfect bij het team zou passen.

Wat houdt het in

Met onze teamanalyse training start je met een goede voorbespreking, zodat je de hoofdlijnen helder hebt. We starten vaak met een teamanalyse aan de hand van onze serious escaperoom, waarbij je 20 minuten lang actief gaat ervaren hoe je als groep en individu functioneert. Na dit spannende spel ligt er een teamrapportage klaar met jullie voorkeursstijlen en de belangrijkste do’s en dont’s van deze stijlen. Met een trainer, coach of psycholoog gaan jullie vervolgens het eigen team analyseren door middel van camerabeelden uit de serious game en gaan jullie de vertaalslag maken naar de werkvloer. Waar liggen de talenten en krachten van je team, waar zitten de valkuilen? Wat is de ambitie en visie van het team en welke rollen ontbreken nog? Welk type persoon zou een perfecte aanvulling zijn voor het team?

We sluiten de sessie af met een duidelijk beeld van het team en een duidelijk beeld van de ideale kandidaat om het team te versterken. Vervolgens kan er in een vervolgtraject gekozen worden om een serious game in te zetten om potentiële kandidaten te screenen, zie hiervoor het kopje selectie – de beste kandidaat op soft skills.

Resultaten

Aan het einde van de sessie is het voor het team duidelijk waar de krachten en valkuilen liggen en wat de ambitie en visie voor het team is voor de toekomst. Het is duidelijk geworden welke teamrollen het team mist en wat voor type persoon het team zou kunnen versterken. Het team heeft een positieve en leerzame ervaring gehad, die vertaald is naar praktische tips voor een duurzamer en succesvoller team.

Informatie

Afhankelijk van de vraag ontwerpen we samen een programma. Mail ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Kunnen we je helpen?

Voor vragen of opmerkingen zijn wij te bereiken via het contactformulier op deze website. Binnen uiterlijk twee werkdagen reageren wij. De beller of whatsapper is nog sneller.

Kader

Tijdsduur selectie:

Eén dagdeel

Competenties:

Het analysemodel meet 48 variabelen met als hoofdcompetenties

  • Samenwerken
  • Communicatie
  • Leiderschap

Locatie:

Bij ons in Leeuwarden, of op een locatie bij jou in de buurt

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by