Selectie – de beste kandidaat op soft skills

Je hebt nog één of een aantal kandidaten over, maar hoe selecteer je de juiste, kijkend naar selectiefactoren, een duurzame inzetbaarheid en een match met de overige teamleden? Plaats je ze in een team van toekomstige collega’s, of in een team van kandidaten en kijk welke kwaliteiten en houdingen boven komen drijven. Komt het door de kandidaat geschetste profiel overeen met hoe hij opereert in teamverband? Feit is dat een individu volledig kan worden ‘doorgemeten’ over zijn persoonlijkheden, maar dat een individu in een groep altijd ander gedrag zal laten zien. Welke voorkeuren heeft de kandidaat en hoe functioneert hij in het toekomstige team van collega’s en in een nieuwe werkomgeving? Door real-time data te analyseren en videobeelden te genereren, biedt deze tool een krachtige en waardevolle toevoeging aan de selectieprocedure met als einddoel de beste kandidaat op soft skills aan te nemen.

Wat levert het op?

  • Theoretisch onderbouwde rapportage met inzichten op individuele krachten, talenten en valkuilen van de kandidaat op de vaardigheden samenwerken, communicatie en/of leiderschap.
  • Als organisatie geef je een unieke (leer)ervaring aan kandidaten. Niet gekozen kandidaten zullen een positief beeld hebben van de organisatie.
  • De uitkomsten geven je zekerheid van je keuze door een grotere kans op het aannemen van de meest geschikte kandidaat, waardoor tijd en geld bespaard wordt.

Wat houdt het in

Een team van 3 tot 6 kandidaten of een mix van kandidaten en medewerkers worden gezamenlijk in onze serious game geplaatst. In deze ruimte worden de kandidaten uitgedaagd om in hun toekomstige team te functioneren en samen complexe vraagstukken op te lossen. De kandidaat neemt een rol aan in het team, als denker of als doener. Hij communiceert en werkt op een bepaalde manier samen. Misschien neemt hij het voortouw of is hij in z’n kracht als helpende hand. Er is geen goed of fout, maar onbewuste gedragsvormen zeggen veel over de persoonlijkheid en het functioneren van de kandidaat.

Tijdens het spel wordt de kandidaat geobserveerd en wordt er een rapport opgesteld met daarin de bevindingen over elke kandidaat. De kandidaat krijgt natuurlijk eerst zelf inzage in dit rapport. Vervolgens licht een onafhankelijke specialist het rapport toe en is er ruimte om de bevindingen te bespreken in een persoonlijk nagesprek. De kandidaat heeft daarna altijd het recht om niet in te stemmen met het doorsturen van het rapport naar de (potentiële) werkgever.

Aanvullend: De data kunnen gekoppeld worden aan data uit andere individuele psychometrische tests.

Resultaten

Aan het einde van de sessie hebben de opdrachtgever én de kandidaat meer inzicht in de talenten, krachten en valkuilen van de kandidaat. Een rapportage met informatie over hoe de kandidaat acteert in teamverband onderbouwt dit, waardoor een completer beeld ontstaat, wat de kans vergroot op een passende keuze en daarmee duurzame inzetbaarheid.

Hoe gaaf is het dat jouw mogelijk toekomstige werkgever onder andere gebruikmaakt van een game tijdens de selectieprocedure.

Informatie

De focus van ons selectieassessment hangt af van de functie waar op gesolliciteerd wordt. Voor een leidinggevende functie zullen kandidaten vooral getest worden op leiderschapskwaliteiten, voor andere functies wordt  meer de nadruk gelegd op samenwerken en communicatieve vaardigheden. Afhankelijk van de exacte selectievraag stellen we een passend programma samen. Mail ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Kunnen we je helpen?

Voor vragen of opmerkingen zijn wij te bereiken via het contactformulier op deze website. Binnen uiterlijk twee werkdagen reageren wij. De beller of whatsapper is nog sneller.

Kader

Tijdsduur selectie:

Eén dagdeel

Competenties:

Het analysemodel meet 48 variabelen met als hoofdcompetenties

  • Samenwerken
  • Communicatie
  • Leiderschap

Locatie:

Bij ons in Leeuwarden, of op een locatie bij jou in de buurt

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by