Teamanalyse leiderschap

Teams moeten steeds sneller veranderen. Veel van die veranderingen zitten in teamvaardigheden, zoals leiderschap. Leiderschap in een team is cruciaal. Wil jij weten waarom het leiderschap (of het missen daarvan) in jullie team zo stroef verloopt? Of wil je meer inzichten in jullie stijl van leiderschap? Doe dan onze teamanalyse en kom erachter welke voorkeursstijl van leiderschap jouw team heeft! Met onze teamanalyse leiderschap analyseren en diagnosticeren wij jouw team via 16 variabelen.

Wat levert het op?

  • Theoretisch onderbouwde rapportage met inzichten in groepsdynamische processen op de vaardigheid leiderschap.
  • Confrontatie met en bewustwording van voorkeursstijlen, talenten en valkuilen van jezelf en je teamgenoten op de vaardigheid leiderschap.
  • Een plezierige en leerzame beleving voor het team.

Wat houdt het in

Het team wordt uitgedaagd om in een bepaalde situatie gezamenlijk een missie te volbrengen. De sociale interactie tijdens deze serious game wordt geobserveerd. De real time data worden via een uniek theoretisch analysemodel vertaald naar een onderbouwde teamrapportage over leiderschap. De rapportage wordt direct na het spelen van de serious game besproken met het team onder begeleiding van een specialist. De reflectie, feedback en videoconfrontatie, direct na de serious game, maken de ‘diagnose’ compleet. Bewustwording is de start van verandering en ontwikkeling

Aanvullend: Onze teamrapportage is ook te combineren met meer traditionele psychometrische data, zoals individuele metingen /tests over kennis, vaardigheden en persoonskenmerken. In onze games is ook de koppeling met data vanuit het lichaam mogelijk, bijvoorbeeld de meting van stress (RMSSD en hartslag). De combinatie tussen de verschillende technieken van meten maakt de inzichten nog completer.

Resultaten

De teamrapportage en de toelichting door de specialist zorgen voor een goed inzicht in teamdynamische processen. Voorkeursstijlen, talenten en valkuilen worden blootgelegd. Met deze nieuwe inzichten en het bewustzijn van het team moet de teamanalyse een start zijn van ontwikkeling en/of verandering Naast het leerzame aspect is deze activiteit ook goed voor de teambuilding. Teambuilding draagt in het algemeen bij aan het vertrouwen in elkaar, het bevordert het onderlinge leiderschap.

Informatie

Wilt u meer weten over de serious game, het analysemodel of de teamrapportage? Mail ons of vraag vrijblijvende om een offerte.

Wil je meer weten over het teamanalyse leiderschap?

Voor vragen of opmerkingen zijn wij te bereiken via het contactformulier op deze website. Binnen uiterlijk twee werkdagen reageren wij. De beller of whatsapper is nog sneller.

Kader

Wij hebben een teamanalyse die jij in kan zetten voor training, teamanalyses en teamontwikkeling. Dit is altijd onder begeleiding van specialisten op het gebied van gedrag. Deze specialisten leveren wij zelf, maar het is ook mogelijk om eigen trainers, coaches en psychologen het team te laten begeleiden. We werken daarom vaak samen met externe specialisten. We komen graag samen met jou tot maakwerk om tot het beste teamresultaat te komen!

Tijdsduur teamanalyse:

Eén of meerdere dagdelen

Competenties:

Het analysemodel samenwerken meet 16 variabelen, welke horen bij onderstaande indicatoren:

  • Type leiderschap
  • Autoriteit
  • Besluitvorming

Voorbeeld rapportage

Meer weten over de teamrapportage en het analysemodel?

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by