Teamanalyse

Teams moeten steeds sneller veranderen. Veel van die veranderingen zitten in teamvaardigheden, zoals samenwerken, communiceren en leiderschap. Deze vaardigheden zijn cruciaal, maar dit verloopt lang niet altijd vlekkeloos en kan ontzettend complex zijn. Wil jij weten waarom de samenwerking in jullie team zo stroef verloopt? Of wil je meer inzichten in jullie stijl van samenwerken, communiceren en leiderschap? Doe dan onze teamanalyse en kom erachter welke voorkeursstijl(en) jouw team heeft! Met onze teamanalyse analyseren en diagnosticeren wij jouw team via 48 variabelen.

Wat levert het op?

  • Theoretisch onderbouwde rapportage met inzichten op groepsdynamische processen op de vaardigheden samenwerken, communiceren en leiderschap.
  • Confrontatie en bewustwording van voorkeursstijlen, talenten en valkuilen van jezelf en je teamgenoten op de vaardigheden samenwerken, communiceren en leiderschap.
  • Het team ervaart een plezierige en leerzame beleving.

Wat houdt het in

Het team wordt uitgedaagd om in een bepaalde situatie gezamenlijk een missie te volbrengen. De sociale interactie tijdens deze serious game wordt geobserveerd. De real time data wordt via een uniek theoretisch analysemodel vertaald naar een onderbouwde teamrapportage gespecialiseerd op samenwerken. De rapportage wordt direct na het spelen van de serious game besproken met het team, onder begeleiding van een specialist. De reflectie, feedback en videoconfrontatie, direct na de de serious game, maakt de ‘diagnose’ compleet. Bewustwording is de start van veranderen en ontwikkelen.

Aanvullend: Onze teamrapportage is ook te combineren met meer traditionele psychometrische data, zoals individuele metingen /tests over kennis, vaardigheden en persoonskenmerken. In onze games is ook de koppeling met data vanuit het lichaam al mogelijk, bijvoorbeeld de meting van stress (RMSSD en hartslag). De koppeling tussen de verschillende technieken van meten, maakt de inzichten nog groter en krachtiger.

Resultaten

De teamrapportage en de toelichting door de specialist zorgen voor een goed inzicht in teamdynamische processen. Voorkeursstijlen, talenten en valkuilen worden bloot gelegd. Met deze nieuwe inzichten én het bewustzijn van het team moet de teamanalyse een start zijn van ontwikkelen en/of veranderen. Naast het leerzame aspect heeft het team een teambuilding activiteit beleeft. Teambuilding draagt in het algemeen bij aan het vertrouwen in elkaar, het bevordert de onderlinge samenwerking.

Informatie

Meer weten over de serious game, het analysemodel of de teamrapportage? Mail ons of vraag vrijblijvende om een offerte.

Wil je meer weten over de teamanalyse?

Voor vragen of opmerkingen zijn wij te bereiken via het contactformulier op deze website. Binnen uiterlijk twee werkdagen reageren wij. De beller of whatsapper is nog sneller.

Kader

Wij hebben een teamanalyse die jij in kan zetten voor training, teamanalyses en teamontwikkeling. Dit is altijd onder begeleiding van specialisten op het gebied van gedrag. Deze specialisten leveren wij zelf, maar het is ook mogelijk om eigen trainers, coaches en psychologen het team te laten begeleiden. We werken daarom vaak samen met externe specialisten. We komen graag samen met jou tot maakwerk om tot het beste teamresultaat te komen!

Tijdsduur teamanalyse:

Eén of meerdere dagdelen

Competenties:

Het analysemodel meet 48 variabelen, welke horen bij onderstaande vaardigheden:

  • Samenwerken
  • Communiceren
  • Leiderschap

Voorbeeld rapportage

Meer weten over de teamrapportage en het analysemodel?

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by