Talentontwikkeling jongeren

Stel je voor dat leren niet alleen nuttig, maar ook spannend en plezierig kan zijn! Wij hebben, in samenwerking met experts, unieke serious games, trainingen en leerlijnen ontwikkeld speciaal voor jongeren, gericht op het ontdekken en ontwikkelen van karakter, kwaliteiten en talenten. Onze innovatieve aanpak maakt leren tot een avontuur vol ontdekkingen.

Waarom zijn onze leerlijnen zo effectief? Jongeren worden ondergedompeld in interactieve en boeiende leeromgevingen waar ze hun vaardigheden kunnen verkennen en aanscherpen. Samen een wijk bouwen, een bom ontmantelen of een missie op één van onze uitdagende matten; het lukt niet zonder slim samen te werken, effectief te communiceren en goed gebruik te maken van ieders talenten. Door deze (on)realistische scenario’s en uitdagende opdrachten leren jongeren niet alleen de theorie, maar passen ze deze ook direct toe in een veilige omgeving. Onze serious games stimuleren de ontwikkeling van belangrijke 21 -eeuwse vaardigheden zoals leiderschap, samenwerking, probleemoplossend vermogen en creativiteit. Met de vrijheid om te experimenteren en zonder angst voor fouten, ontdekken jongeren hun unieke talenten en versterken ze hun zelfvertrouwen.

Wat levert het op

  • De deelnemers ervaren een plezierige en leerzame beleving.
  • Inzichten en bewustwording van krachten, talenten en valkuilen van jezelf en anderen op 21ste eeuwse vaardigheden zoals samenwerken, communicatie en leiderschap.
  • Afspraken over hoe optimaler gebruik maken van je eigen en elkaars talent.
  • Concrete handvatten om de opgedane ontwikkelpunten toe te passen in de praktijk.
  • Actieve begeleiding door coaching en reflectie bij het toepassen van de ontwikkelpunten.

Wat houdt het in

We bieden onze complete leerlijn met trainingen en serious games aan bij ons in Leeuwarden of bij jou op locatie. Ook zijn de trainingen en serious games te bestellen, zodat je zelf de begeleiding kan doen. Bij onze talentontwikkeling training voor jongeren starten we altijd met een goede voorbespreking, zodat we de trainingen praktisch en inhoudelijk op maat kunnen maken. We hebben leerlijnen tot 6 opeenvolgende trainingen met serious games. In de leerlijn zit een doordachte opbouw met elke nieuwe sessie een verdieping of verbreding met nieuwe interactieve werkvormen, theorieën en serious games. Ook zijn de trainingen goed los inzetbaar voor specifieke thema’s.

Een training duurt vaak twee uren tot een dagdeel. Na een strakke start, waarin we het programma en de context delen, starten we vaak met een mini-game als energizer om de jongeren bekend te maken met onze werkwijze, in een leerstand te zetten en een veilige omgeving te creëren. De ‘hoofdact’ is de serious game die tijdens het spelen vooral leuk is. De reflectie zorgt voor inzichten en bewustwording. Via interactieve werkvormen zorgen we voor verdieping. Na het spannende spel en de reflectie is het belangrijk om de vertaalslag te maken naar het echte leven. Waar liggen de talenten en krachten van je jouwzelf en de andere jongeren, waar zitten de valkuilen? Vervolgens worden er serious games en workshops toegepast om in te zoomen op deze specifiek leervragen om te oefenen en trainen. We sluiten de training altijd af met de essentie om inzichten te delen en het maken van (kleine) actie afspraken om met elkaar te gaan experimenteren in het dagelijkse leven. Periodiek komen we dan weer bij elkaar om te kijken hoe deze experimenten lopen en voor coaching.

Informatie

Wij geloven dat elke jongere unieke talenten heeft die ontdekt en ontwikkeld moeten worden. Met onze serious games en trainingen maak je van leren een spannend avontuur en bereiden de jongeren zich voor op een toekomst vol kansen en succes. Wil jij met jouw jongeren talenten ontdekken en ontwikkelen op een manier die zowel leuk als uitdagend is? Neem vandaag nog contact met ons op en ervaar zelf hoe onze serious games kunnen helpen om het volledige potentieel van de jongeren te bereiken. Bekijk ook een deel van ons specifieke aanbod hieronder voor meer informatie en laat je inspireren door de mogelijkheden die wij bieden.

Wil je meer weten over ons talentontwikkeling voor jongeren aanbod?

Voor vragen of opmerkingen zijn wij te bereiken via het contactformulier op deze website. Binnen uiterlijk twee werkdagen reageren wij. De beller of whatsapper is nog sneller.

Het kan bij onze eigen trainingslocatie in Leeuwarden (Zaailand 106) of op uw locatie met onze verplaatsbare serious games, deskundige begeleiders en interactieve werkvormen.

Onze sessies voor jongeren duren vaak twee uren (tot maximaal een dagdeel). Afhankelijk van het vraagstuk en gewenste resultaat blijft dat maatwerk. Alleen een serious game spelen als workshop op een evenement of bijeenkomst kan soms korter duren.

In samenwerking met het Grand Café is van alles mogelijk. Vaak bieden we fris en koekjes aan tijdens sessies met jongeren. Ook bieden wij koffie (16+), thee, fruitwater en lekkers aan. Vaak kiezen opdrachtgevers ook voor een luxe lunch of een borrel.

Elke opdracht is anders. Het vraagstuk, maar ook praktische zaken zoals de grootte van de groep. In onze offerte delen we transparant waarvoor een opdrachtgever betaald.

Ook zijn onze serious games, energizers en andere tools voor het in staat stellen van jongeren om zich te ontwikkelen te koop, zodat jij de sessie zelf kan begeleiden en wij met onze creaties effectief impact maken.

Bekijk ook

Kansenbord

Ontdek jouw kwaliteiten en talenten op onze 4×3 meter kansenbord mat. Jongeren (10-18 jaar) krijgen inzicht in eigen en elkaars talenten en gaan zelf in gesprek over diverse thema’s tijdens het spel.

Talentenmat

Ontdek over karakter, kwaliteiten en talenten op de 5×5 meter serious game mat. Maak vriendelijk, innovatief, stabiel, zorgvuldig en extravert gedrag inzichtelijk en bespreekbaar met interactieve werkvormen en oefen het nieuwe gedrag.

Bomvol communicatie

Ontdek over communicatievoorkeuren. Één jongere ziet de bom, de rest van het team krijgt de handleiding om de bom te ontmantelen. Hoe communiceer je het meest effectief met elkaar?

Diversiteitmat

Ontdek de kracht van diversiteit in cultuur, normen, waarden, taal, communicatiestijlen en gedrag. Leer hoe deze verschillen ons kunnen versterken en krijg inzicht in effectieve communicatie en samenwerking in diverse omgevingen.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by