Bomvol communicatie

Dagelijks voert u gesprekken en menig gesprek loopt anders dan verwacht. Ontvangers interpreteren informatie die wordt uitgezonden allemaal op een andere manier tijdens de vergadering, de stand-up, de dagelijkse briefing of bij de update over de projectvoortgang. Tijdens ‘bomvol communicatie’ leer je op een plezierige en hysterische manier welke communicatie voorkeurstijlen het team heeft en krijg je handvatten aangereikt om daar effectief gebruik van te maken.

Wat levert het op?

  • Inzicht in de verschillende communicatiestijlen van individuen in het team
  • Confrontatie met en bewustwording van communicatief gedrag van jezelf en je teamgenoten
  • Een plezierige en leerzame beleving voor het team
  • Concrete handvatten om per direct effectieve communicatie toe te passen in de praktijk

“Door de serious game Bomkoffer en de reflectie van de specialist leerde ik dat mijn communicatiestijl niet altijd aansluit bij mijn medewerkers. Door hier bewust van te zijn en de voorkeuren van mijn collega’s hierover te horen, kan ik beter aansluiten bij hun communicatielevel, en zij op dat van mij.” medewerker NHL Stenden Hogeschool.

Wat houdt het in

U komt bij ons of onze specialist komt bij u op locatie. Met een bomkoffer stapt hij de vergaderzaal in. Het ijs is direct gebroken. De trainer introduceert zichzelf en het team start met het spelen van de serious game. Kan het team de bom ontmantelen binnen de tijd?

De serious game daagt het team op een speelse manier uit om goed en strategisch samen te werken. De bom kan alleen ontmanteld worden als men elkaar vertrouwt, goed informeert, de juiste vragen stelt, geconcentreerd luistert en beslissingen durft te maken. De trainer zal dit proces observeren en het team hierop laten reflecteren, waarna de trainer handvatten zal aanreiken. Met deze nieuwe inzichten wordt het team opnieuw uitgedaagd een bom te ontmantelen. Dit proces, in combinatie met andere werkvormen, blijft zich herhalen totdat het team klaar is om het geleerde gedrag in de praktijk toe te passen. We sluiten af met concrete implementatieafspraken.

Resultaten

Aan het einde van de sessie zijn de deelnemers zich bewust van het verloop van het communicatieproces van het team, de communicatievoorkeuren en de wisselwerking tussen individuen tijdens de communicatie. We maken inzichtelijk wat werkt en op welke manier het team effectiever kan communiceren. Ook is voor de deelnemers duidelijk op welke manier gewenst gedrag gerealiseerd kan worden. Uiteindelijk kijkt het team na afloop terug op een bijzondere beleving en voelt het de noodzaak om de gemaakte afspraken in de praktijk toe te passen.

Informatie

Afhankelijk van de communicatievraag en de teamgrootte stellen wij een passend programma samen. Mail ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Kunnen we je helpen?

Voor vragen of opmerkingen zijn wij te bereiken via het contactformulier op deze website. Binnen uiterlijk twee werkdagen reageren wij. De beller of whatsapper is nog sneller.

Kader

Tijdsduur Bomvol communicatie:

1 dagdeel

Aantal deelnemers:

2 tot 30 personen

Competenties:

  • Communicatie
  • Leiderschap

Locatie:

Op jouw locatie of bij ons in Leeuwarden

Dominant, geduldig, zorgvuldig of juist levendig. Hoe communiceer jij, en je collega’s?

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by