Het mysterie van Spiritus Pontis

In de vorige eeuw fietste de jonge Spiritus Pontis dagelijks naar Leeuwarden om daar onderwijs te volgen op de Latijnse school die we nu kennen als het Stedelijk Gymnasium. Hij leerde veel op school, maar het was geen leuke tijd voor hem. Spiritus Pontis moest hard werken om überhaupt onderwijs te kunnen volgen, moest dagelijks vele kilometers fietsen en werd vaak buitengesloten bij groepsprojecten. Als uit de hand gelopen examenstunt ‘vervloekte’ hij een bouwwerk. Maar weinigen weten van de vloek en een enkeling heeft jaren gezocht naar de juiste plek. Wat we wel weten is dat Spiritus Pontis vele slachtoffers maakte met zijn vloek. Om de vloek op te heffen voor jezelf, je klasgenoten, je vrienden en je familie zul je actie moeten ondernemen!

Spiritus Pontis (15 jaar, 1907)

Hint nodig?

Spiritus Pontis liet een briefje achter met daarop getallen. Weet jij wat de getallen betekenen? Misschien leidt het ons tot het juiste bouwwerk?

Gelukkig leven wij in de 21ste eeuw. Als we iets niet weten kunnen we het aan Google vragen. Misschien de getallen even in google intypen?

Vet! Je hebt de juiste locatie gevonden. Er gaat een gerucht over een soort kluisje, dat Spiritus Pontis zijn geheim daarin heeft verborgen. Kijk anders eens goed om je heen of jij die weet te vinden.

Semafoor, kan je dat eten? Ik val in herhaling: even googlen en daarna weer doen! Zoek en gij zult vinden.

Wat staat daar… HIT? of misschien vier letters of cijfers uit het semafoor alfabet…

Wauw, je bent ver gekomen. Om de vloek op te heffen hang je een lint of draad om de paal. Spiritus Pontis was eenzaam, door de draden komen we met elkaar in verbinding. De vloek is opgeheven.

Met wie ga je vandaag nog meer (nieuwe) verbindingen maken?

Cluewarden is een initiatief van JGM serious eXperiences. Dit misterie is tot stand gekomen in samenwerking met scholieren van het Stedelijk Gymnasium. Credits gaan naar de makers:  – namen -.

Wil jij ook een Cluewarden level maken? Neem dan contact op via de website of via het Whats App icoon rechtsonder in het scherm.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by