Serious Escaperoom

Lukt het jouw team te ontsnappen uit onze serious escaperoom?

Het team wordt uitgedaagd om in een bepaalde situatie gezamenlijk een missie te volbrengen. De sociale interactie tijdens deze serious game wordt geobserveerd. De real time data worden via een uniek theoretisch analysemodel vertaald naar een onderbouwde teamrapportage gespecialiseerd op samenwerken, communicatie en leiderschap.

Onze escaperoom is een teambuilding activiteit, maar wordt serious door The Analyser. Tijdens het spel wordt ‘The Analyser software’ objectief ingevuld door een gedragsdeskundige. Uit The Analyser komt een teamrapportage met inzichten over voorkeurstijllen, talenten en valkuilen van het team en de individu. Een trainer/coach reflecteert met het team over deze inzichten aan de hand van de ervaringen van de deelnemers. Op deze manier krijgen de professionals meer inzicht in hun eigen talenten, die van de collega’s en de toegevoegde waarde van de bundeling hiervan.

Al onze serious games, trainingen en teamrapportages zijn ontwikkeld in samenwerking met onderzoekers en psychologen. Theoretisch onderbouwd en getest in de praktijk. Betrouwbaarheid en validiteit is gebaseerd op bestaande theoretische modellen en onze eigen database die gevuld is met meer dan 500 teams.

Bewustwording is de start van veranderen en ontwikkelen

Voor wie is het?

We hebben ervaring met teams uit het onderwijs, zakelijke dienstverleners, (semi)overheden, social work en zorg. Grootte van de teams en duur van de sessies:

  • teams tot en met 6 personen (minimaal 120 minuten per duo of team).
  • groepen tot en met 24 personen (minimaal een dagdeel).
  • groepen groter dan 24 personen (in overleg).

Resultaat

De teamrapportage en de toelichting door de specialist zorgen voor een goed inzicht in teamdynamische processen. Krachten, talenten en valkuilen worden blootgelegd en kunnen gekoppeld worden aan gezondheid en vitaliteit. Met deze nieuwe inzichten én het bewustzijn van het team moet de teamanalyse een start zijn van ontwikkelen en/of veranderen. Naast het leerzame aspect heeft het team een teambuildingsactiviteit beleefd. Teambuilding draagt in het algemeen bij aan het vertrouwen in elkaar, het bevordert de onderlinge samenwerking, draagt bij aan een effectieve communicatie en zorgt voor een ontspannen sfeer.

Overzicht van opbrengsten:

  • Theoretisch onderbouwde rapportage met inzichten op groepsdynamische processen op de vaardigheden samenwerken, communicatie en leiderschap.
    • Vanaf eind 2020 wordt hier ook de biometrische data aan toegevoegd én de vaardigheid veerkracht.
  • Confrontatie en bewustwording van krachten, talenten en valkuilen van jezelf en je teamgenoten op de vaardigheden samenwerken, communicatie en leiderschap.
  • Het team ervaart een plezierige en leerzame beleving.
  • Afspraken over hoe optimaler gebruik te maken van elkaars talent én elkaar (nog meer) versterken als team.

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte op. Voor andere vragen of opmerkingen over de serious escaperoom zijn we natuurlijk ook te bereiken via het contactformulier op deze website. Binnen uiterlijk twee werkdagen reageren wij. De beller of whatsapper is nog sneller.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by