Onderzoek – Oudere versus jongere teams

Organisaties zijn voortdurend in beweging en veranderen constant. Om bij te blijven in deze constant veranderende omgeving moeten teams zich blijven aanpassen. Hoe stuur je deze teams aan in deze omstandigheden? Wat betekent dit voor de communicatie binnen teams? JGM serious eXperiences analyseert teams en doet onderzoek naar ‘winnende teams’. De komende weken delen we elke donderdagmiddag significante- én opvallende succes- en faalfactoren van teams. “Als observant analyseer ik groepsdynamische processen, zoals samenwerken, communicatie en leiderschap. Er is niet één ‘beste manier’. Door onze kennis en inzichten te delen hopen we individuen, teams en organisaties in staat stellen zich te ontwikkelen” aldus Thom van der Meer.

In de artikel leek het ons interessant om de verschillen tussen teams met een lagere en een hogere gemiddelde leeftijd eens uit te lichten. De teams met een lagere gemiddelde leeftijd bestaan voornamelijk uit studententeams van verschillende hogescholen, de teams met een hogere gemiddelde leeftijd behelzen voornamelijk teams vanuit grote organisaties en (semi)overheden.

Gemiddeld oudere teams

De teams met een gemiddeld hogere leeftijd beginnen vaak heel afwachtend, ze maken eerst een strategie en gaan dan pas op onderzoek uit. Wanneer er een belangrijke beslissing genomen moet worden kiezen de wat oudere teams vaak voor een consensus strategie. Alle teamleden worden bijeen geroepen om zodoende iedereen bij een belangrijke beslissing te betrekken. Iedereen krijgt de kans om z’n zegje te doen. Je kan je voorstellen dat een dergelijk beslissingstraject in de regel lang duurt en komt dan ook vaak voor bij teams van organisaties waarbij er over het algemeen een overlegcultuur heerst. Wanneer de beslissing dan genomen is, duurt het daarna vaak ook nog lang voordat het team weer in actie komt en de beslissing ten uitvoer brengt. Deze werkstijl past goed bij de tijd waarin men opgegroeid is, waarbij de wij-cultuur en het geloof in solidariteit in opkomst waren.

Als tweede feitje wat opviel aan de teams met een gemiddeld hogere leeftijd is dat ze meer gericht zijn op de relatie. De communicatiestijl is vaak zacht, waarbij er vriendelijk gecommuniceerd wordt en er over en weer complimenten uitgedeeld worden, wanneer een taak succesvol is afgerond. Teamleden ondersteunen elkaar bij taken en er sprake is van een gemoedelijke sfeer. Teams investeren voornamelijk in goede onderlinge relaties.

Gemiddeld jongere teams

In de escaperoom zien we juist dat de teams met een gemiddeld lagere leeftijd vaker kiezen voor de trial & error strategie, waarbij ze zelf zonder overleg met het team beslissingen nemen voor het gehele team. We zien dat deze strategie vaak in eerste instantie tijdswinsten oplevert, omdat er snel tot actie overgegaan wordt. Echter wanneer er een aantal opeenvolgende foute beslissingen  genomen zijn, zorgt dit ervoor dat het proces juist enorm vertraagd. Aangezien jongere mensen tegenwoordig opgroeien in een meer individualistische samenleving is deze trend niet verwonderlijk.

De communicatie in deze teams is veel meer taakgericht, waarbij er sprake is van korte en harde communicatie, wat af en toe grof taalgebruik tot gevolg heeft. Deze teams willen zo snel mogelijk hun doel bereiken, waarvoor alles in deze situatie moet wijken.

Beide strategieën kunnen in bepaalde situaties uitstekend werken en in andere situaties minder. Wat opvalt is dat geen van beide strategieën daadwerkelijk beter scoort in de escaperoom. Vaak zien we wel dat de teams met een gemiddeld lagere leeftijd een grotere kans hebben om sneller succes te hebben, maar dat het bij deze teams ook vaker mislukt. Wat daarnaast opvalt is dat teams met een gemiddeld hogere leeftijd vrijwel nooit een trial & error methode hanteren en teams met een gemiddeld lagere leeftijd vrijwel nooit een consensus strategie.

Nieuwsgierig?
Wilt u weten hoe uw team in elkaar zit? Of wilt u meer weten over de voorkeursstijl van jouw team? Neem vrijblijvend contact op en/of ervaar onze serious games, assessments en trainingen in het Z gebouw aan het Zaailand 106 te Leeuwarden.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by