Onderzoek – Autoritair leiderschap

Organisaties zijn voortdurend in beweging en veranderen constant. Om bij te blijven in deze constant veranderende omgeving moeten teams zich blijven aanpassen. Hoe stuur je deze teams aan in deze omstandigheden? Wat betekent dit voor de communicatie binnen teams? JGM serious eXperiences analyseert teams en doet onderzoek naar ‘winnende teams’. De komende weken delen we elke donderdagmiddag significante- én opvallende succes- en faalfactoren van teams. “Als onderzoeker verken ik verschillende ontwikkelingen binnen leiderschapsstijlen zoals wat hoog sensitiviteit en bijvoorbeeld autoriteit betekenen voor leiderschap en de invloed daarvan op een team. Wij hopen hiermee dat mensen interesse krijgen in hun eigen kracht om hun team te versterken en hun sterke kanten in te zetten” aldus Tanisia Flores van Onlangs.

door Tanisia Flores van Onlangs

De voor- en nadelen

Er zijn verschillende leiderschapsstijlen en elke stijl heeft zo zijn voor- en nadelen. Vandaag bekijken we welke voor- en nadelen autoritaire leiding met zich mee brengt. Kun je beter binnen je team of bedrijf autoritair zijn of is het beter om je te verdiepen in andere leiderschapsstijlen? Een autoritaire leiderschapsstijl houdt in dat er één baas is die alles regelt en alle beslissingen neemt over verschillende taken. Er is één baas die aan de werknemers vertelt wat ze moeten doen en werknemers moeten die taken opvolgen. Onze database laat zien dat er nog steeds een autoritaire aanpak kan zijn, 5.5% van de teams in onze database hadden een autoritaire aanpak. We hebben dit onderzocht door te kijken naar drie gedragsdeterminanten, consensus, taak gerichtheid en sturing van het team. De literatuur laat zien dat ongeveer 37% van de wereld populatie leeft onder een autoritaire leider. Voorbeelden hiervan zijn Poetin of Bill Gates. Dit zijn leiders die geen tegenspraak dulden en zorgen er met die aanpak voor dat een hele duidelijke visie door veel mensen wordt uitgedragen en nageleefd. Vaak wordt een autoritaire leiderschaps positie ook ingezet in het leger. In een dergelijke situatie is er logischerwijs geen ruimte voor discussies, omdat men in sommige gevallen op leven en dood vecht.

Dat autoritaire leiderschap in bepaalde situaties heel goed kan werken is duidelijk, maar soms werkt het ook totaal niet. Een nadeel van deze stijl kan bijvoorbeeld het gebrek aan samen werken zijn. Er is weinig tot geen input van medewerkers wat ervoor kan zorgen dat het team niet optimaal functioneert. Ook is het zo dat de medewerkers vaak alleen extrinsiek gemotiveerd zijn wat ervoor kan zorgen dat ze niet hun optimale best doen voor het werk omdat ze er geen genot uit halen. Positief aan deze vorm van autoritair leiderschap is het vermogen van het maken van snelle beslissingen onder stress. Ook kan het een goede leiderschapsstijl zijn op het moment dat medewerkers een leider nodig hebben die veel sturing biedt bijvoorbeeld bij medewerkers die net ingewerkt moeten worden. De leider kan door zijn stijl veel druk wegnemen bij zijn medewerkers en vaak zorgt deze stijl er ook voor dat er binnen een korte tijd, consistente resultaten behaald worden.

Wat je zelf kunt doen

Eerst is het belangrijk om prioriteiten te stellen. Wat vind je belangrijk? Waarom en hoe wil je ervoor zorgen dat je slaagt? Het is belangrijk om te begrijpen wat leiderschap inhoud en welke soorten leiderschap ervoor kunnen zorgen dat jij ontwikkelt om je eigen krachten in te zetten. Kun jij goed met mensen om gaan en ze motiveren terwijl je tegelijkertijd ook snel beslissingen maakt en mensen je daardoor volgen? Dan past deze leiderschapstijl misschien goed bij jou.
We associëren Putin en Bill Gates met een slecht beeld, maar ze hebben wel veel bereikt dus het belangrijkste is dat je voor jezelf beslist wat je wilt bereiken en hoe je er wilt komen. Ontwikkeling en open staan voor verandering is de sleutel tot het bereiken van je eigen doelen.


Nieuwsgierig?
Wilt u weten hoe uw team in elkaar zit? Of wilt u meer weten over psychologische veiligheid binnen uw team? Neem vrijblijvend contact op en/of ervaar onze serious games, assessments en trainingen in het Z gebouw aan het Zaailand 106 te Leeuwarden.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by