Teamvaardigheden verbeteren

Je team presteert niet optimaal. Er is een goede basis van talent, kennis en potentie, maar toch ervaren jullie een moeizame samenwerking en zijn er teleurstellingen, irritaties en/of frustraties. Teambehoeften hebben altijd een relatie met gevoelens van teamleden. In je team wil je zowel fysieke rust als rust tussen de oren van de teamleden.

Bij teams die worstelen met dit soort knelpunten zien we vaak dat zij handelen vanuit verschillende perspectieven en deze weinig met elkaar delen, dat er een disbalans is in de teamsamenstelling door verschillende of dezelfde karakters en communicatiestijlen, óf dat het leiderschap of de cultuur niet aansluit bij teamleden. Met onze serious games en professionele begeleiding maken we deze vaak onzichtbare gedragspatronen en cultuur van het team op een impactvolle en leuke manier zichtbaar met teamrapportages, reflecties en (video)confrontaties.

Wat levert het op

  • Theoretisch onderbouwde rapportage met inzichten in groepsdynamische processen op de vaardigheden samenwerken, communicatie en leiderschap.
  • Confrontatie met en bewustwording van krachten, talenten en valkuilen van jezelf en je teamgenoten op de vaardigheden samenwerken, communicatie en leiderschap.
  • Een plezierige en leerzame beleving voor het team.
  • Afspraken over hoe optimaler gebruik maken van elkaars talent én elkaar (nog meer) versterken als team.
  • Concrete handvatten om de opgedane ontwikkelpunten toe te passen in de praktijk.

Het onbesprokene bespreekbaar maken” trainster Paula Kaag

Wat houdt het in

De dag bestaat uit verschillende onderdelen. We starten met een teamanalyse over samenwerken, communiceren en leiderschap. Met je team dien je een missie te voltooien onder tijddruk. Tijdens de serious game wordt het team geobserveerd en geanalyseerd. Na dit spannende spel ligt er een teamrapportage klaar over talenten, valkuilen en voorkeuren en bespreken we hoe jullie samenwerking in de praktijk verloopt en wat er eventueel verbeterd zou kunnen worden.

We zullen reflecteren op het zichtbare gedrag, kennis en vaardigheden,  maar vooral op onderliggende onbewuste diepere lagen die een grote invloed hebben op de teamleden. Wat willen we, wat denken we en wat doen we voor het team en met het team? Via moderne werkvormen komen we tot confrontaties en inzichten. Zo ontdekken we kansen op betere resultaten en meer werkplezier.

Resultaten

Aan het einde van de dag zijn de deelnemers zich bewust van hun talenten, valkuilen en voorkeuren en weten de teamleden wat zij kunnen doen en laten om dit te verbeteren. We hebben inzichtelijk gemaakt wat werkt en op welke manier het team door kan groeien naar een betere samenwerking. Uiteindelijk kijkt het team na afloop terug op een bijzondere beleving en voelt het de noodzaak om de gemaakte afspraken in de praktijk toe te passen.

Informatie

Afhankelijk van de vraag ontwerpen we samen een programma. Mail ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Kunnen we je helpen met teamontwikkeling?

Voor vragen of opmerkingen zijn wij te bereiken via het contactformulier op deze website. Binnen uiterlijk twee werkdagen reageren wij.

De beller is nog sneller.

Kader

Wij hebben vette instrumenten en serious games die u in kan zetten voor training, teamanalyses en teamontwikkeling. Bent u een trainer of coach dan werken wij graag met u samen om tot maakwerk en het beste teamresultaat te komen!

Tijdsduur ‘teamvaardigheden verbeteren’:

Één dag of twee dagdelen

Competenties:

Het analysemodel meet 48 variabelen, welke horen bij onderstaande vaardigheden:

  • Samenwerken
  • Communiceren
  • Leiderschap

Locatie

Bij ons in Leeuwarden of op een locatie bij u in de buurt. Inclusief luxe lunch en afsluitende borrel.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by