Organisatiemeting

Je kent het wel, werknemers die over hun organisatie zeggen: “Dat is nou typisch onze organisatie.” Maar wat is er dan zo typisch en- belangrijker – hoe kom je daarachter? Managers zitten soms met de handen in het haar als het gaat om het aansluiten bij de medewerkers van hun bedrijf, het bewerkstelligen van veranderingen binnen de organisatie of het optimaliseren van organisatieprocessen. Belangrijk hierbij is dat de organisatie inzicht krijgt in medewerkers, teams en processen. JGM serious eXperiences biedt deze inzichten door analyse van een serious game en het uitvoeren van een data-analyse op organisatorisch niveau.

Wat levert het op?

  • Kwantitatieve organisatierapportage onderbouwd met data met inzichten in organisatiebrede processen op de vaardigheden samenwerken, communicatie en leiderschap.
  • Kwalitatieve organisatierapportage met inzichten in overeenkomsten en verschillen in de organisatie, inzichten in organisatiecultuur en opmerkelijke gedragspatronen op individueel, team- en organisatieniveau
  • Theoretisch onderbouwde rapportages per team met inzichten in groepsdynamische processen op de vaardigheden samenwerken, communicatie en leiderschap.
  • Confrontatie met en bewustwording van krachten, talenten en valkuilen van teams, afdelingen en de organisatie op de vaardigheden samenwerken, communicatie en leiderschap.
  • Een plezierige en leerzame beleving voor het team.
  • Concrete handvatten om de opgedane ontwikkelpunten toe te passen in de praktijk.
  • Een interactieve organisatiebrede lezing over de data, bevindingen, ontwikkelpunten en handvatten.

Wat houdt het in

De gehele organisatie speelt in zoveel mogelijk al bestaande teams van 3-6 personen de serious game. De werknemers beleven vooral plezier aan het spelen van de game, terwijl onze videoanalisten alle teams observeren en analyseren aan de hand van ons theoretisch onderbouwde analysemodel. Hierdoor leggen we automatisch een database aan met alle teamresultaten van de organisatie. De onderzoekers analyseren alle teamresultaten en maken een overall meting voor jouw organisatie. De onderzoeksresultaten en bevindingen worden mondeling toegelicht aan de opdrachtgever en vastgelegd in een kwalitatieve en kwantitatieve rapportage. In een interactieve lezing kunnen de bevindingen ook overgedragen worden aan de rest van de organisatie.

Resultaten

Doordat alle teams van de organisatie dezelfde serious game spelen, ontstaat er een rode draad in de analyse. Deze legt de organisatiecultuur bloot, maar gaat ook in op karakteristieke gedragspatronen van de teams binnen de organisatie. De bewustwording van de cultuur en de gedragspatronen geven de manager inzicht in manieren om veranderingen of ontwikkelingen effectief door te voeren of  te kunnen bijdragen in de herverdeling van teams om zodoende optimaal resultaat te behalen.

Informatie

Wil je meer weten over een overall meting voor jouw organisatie, neem dan contact op met ons.

Kunnen we je helpen?

Voor vragen of opmerkingen zijn wij te bereiken via het contactformulier op deze website. Binnen uiterlijk twee werkdagen reageren wij. De beller of whatsapper is nog sneller.

Tijdsduur

Vanaf 120 minuten per team

Aantal deelnemers

3 tot 6 personen per team

Minimaal 20 teams per afdeling of organisatie

Competenties

Het analysemodel meet 48 variabelen met als hoofdcompetenties

  • Samenwerken
  • Communicatie
  • Leiderschap

Locatie

Bij ons in Leeuwarden of op een locatie bij u in de buurt.

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by