Online teamsessie

In deze tijd waarin Corona onze hele manier van werken en denken op zijn kop heeft gezet en veranderingen zich snel opvolgen, is het heel belangrijk samen te ontdekken wat we hieruit kunnen leren en eventueel blijvend kunnen toepassen. Op een leuke, interactieve én leerzame manier antwoord laten geven op vragen als: hoe ga je om met de huidige situatie?, hoe vraag je hulp (nu je collega niet naast je zit?), hoe blijf je samenwerken in een team? en wat zijn je eigen krachten, talenten en valkuilen?

Wat levert het op?

  • De deelnemers hebben inzichten verkregen in eigen gedrag, voorkeurstijlen, krachten en valkuilen.
  • De deelnemers hebben plezier gehad.
  • De deelnemers hebben verbinding met hun collega’s gevoeld.
  • De deelnemers hebben bedacht wat ze uit deze thuiswerktijd hebben geleerd en hoe ze dit zouden willen inpassen in het ‘nieuwe werken’.
  • De deelnemers hebben hiertoe de eerste stappen gezet.

“De sessies waren leerzaam, plezierig en luchtig. Heerlijk om weer even uit het werk en de Corona crisis getrokken te worden en samen met collega’s nieuwe plannen te maken en inzichten te verkrijgen in eigen talenten en valkuilen” deelnemer online sessie.

Wat houdt het in

We gebruiken in onze trainingen en workshops altijd werkvormen en serious games die zorgen dat de verbinding op gang komt, dat je iets te weten komt over jezelf en je collega’s wat je nog niet wist. En uiteraard is plezier ook een belangrijke pijler van onze aanpak. Onze online teamsessies worden op maat gemaakt en afgestemd op de vragen en behoeftes van het team of de organisatie en zijn altijd interactief. Wij faciliteren een veilige online omgeving via bij voorkeur MS Teams, ZOOM of een stream via Studio Z. We hebben eerder teamsessies bijvoorbeeld als volgt opgezet:

Sessie 1: Hoe ga ik om met de verandering?

De dag vóór sessie 1 krijgen de deelnemers een mysterieus pakketje afgeleverd op hun huisadres, welke zij pas tijdens de sessie open mogen maken. Hierin zitten de benodigde materialen en wat lekkers om tijdens de sessie te gebruiken. Na de voorstelronde en introductie starten we met een ‘liberating structure’ werkvorm, een creatieve werkvorm waarin ze terugkijken naar hun situatie voor, tijdens en na corona en wat ze hiervan kunnen leren. Daarna volgt een kleine les over agile, wendbaarheid waarbij ze ontdekken welk gedrag hierbij hoort.We sluiten af met een mini game.

Sessie 2: Bewust worden

De dag vóór sessie 2 krijgen de deelnemers opnieuw een mysterieus pakketje afgeleverd op hun huisadres. In één van de pakketten zit een bom, de anderen hebben een handleiding gekregen om de bom te kunnen ontmantelen. Dit lukt alleen door goed met elkaar te communiceren. We gaan uiteindelijk verschillende bommen ontmantelen met tussendoor reflectie op communicatiestijlen en getoond gedrag. Aan de hand van het DISC communicatiemodel worden voorkeuren inzichtelijk gemaakt. En hoe zou bijvoorbeeld Donald Trump, Mata Hari of majoor Boschard dit oplossen? En wat kunnen we daarvan leren?

Sessie 3: Vooruit kijken

Ook voor de laatste sessie krijgt men een pakketje toegestuurd. Deze sessie staat in het teken van de toekomst en gaat over hoe je individueel en als team blijvend werkgeluk kunt organiseren. Werkvormen en het specifieke thema worden aangepast op de output van de eerdere sessies. De laatste werkvorm van de sessie kan zijn het schrijven van een brief aan jezelf. Wat gun je jezelf over 3 maanden? Deze brief wordt 3 maanden later automatisch naar de deelnemers verstuurd via Greetz. We sluiten af met een online borrel.

Resultaten

Aan het einde van de sessie hebben de deelnemers inzichten verkregen in eigen gedrag, voorkeurstijlen, krachten en valkuilen, maar ook in die van collega’s. De deelnemers hebben plezier ervaren en verbinding met hun collega’s gevoeld. Ze hebben inzichtelijk gekregen wat werkt en op welke manier het team (nog) meer werkgeluk kan creëren. Ook is voor de deelnemers duidelijk op welke manier gewenst gedrag gerealiseerd kan worden. Uiteindelijk kijkt het team na afloop terug op een bijzondere beleving en voelt het de noodzaak om de gemaakte afspraken in de praktijk toe te passen.

Informatie

Afhankelijk van de vraag en de teamgrootte stellen wij een passend online programma samen. Mail ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Kunnen we je (online) helpen?

Voor vragen of opmerkingen zijn wij te bereiken via het contactformulier op deze website. Binnen uiterlijk twee werkdagen reageren wij. De beller of whatsapper is nog sneller.

Deelnemers van onze online teamsessies in juli 2020 beoordeelden ons:
Leerzaam: 4,8 uit 5 sterren.
Leuk en luchtig: 5 uit 5 sterren.
Inzet en begeleiding: 4,8 uit 5 sterren.
Sessies in algemeen: 4,8 uit 5 sterren.

Kader

Tijdsduur Online teamsessie:

De sessies in het voorbeeld zijn 2 uren per sessie. We hebben verder ervaring met sessies van 1 uur, 1 dagdeel en online evenementen van 1 dag.

Aantal deelnemers:

2 tot 30 personen

Competenties:

  • (online) Communicatie
  • Samenwerken
  • Leiderschap

Locatie:

Online, voorkeur voor MS Teams, ZOOM of via een eigen Studio Z stream

Dominant, geduldig, zorgvuldig of juist levendig. Hoe communiceer jij online, en je collega’s?

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?
Powered by